Vrijwilligersmanagement

Goede doelen staan voor idealen die door zeer veel mensen worden gedeeld. Mensen willen kennis, netwerken en tijd inzetten om samen met het goede doel maatschappelijke problemen op te lossen. Voor goede doelen zijn deze vrijwilligers onmisbaar. Het onderzoek Geven in Nederland van de VU geeft aan dat 40% van de Nederlanders minstens één keer per jaar vrijwilligerswerk doet voor een maatschappelijke organisatie.
Het feiten & cijfers onderzoek van Goede Doelen Nederland laat zien dat 675.942 vrijwilligers zich hebben ingezet voor lidorganisaties [1]. We vinden het belangrijk dat vrijwilligers zo weinig mogelijk belemmeringen ondervinden bij hun werkzaamheden en dat goede doelen voldoende mogelijkheden bieden aan vrijwilligers om zich in te kunnen zetten voor een betere wereld. 

De Academie is de plek waar we kennis delen en leren van elkaar. Hier vind je alle kennissessies, webinars, workshops en trainingen op het gebied van schenken en nalaten. Ook opnames van kennissessies kan je eenvoudig terug vinden in het archief. 

KENNISGROEP VRIJWILLIGERSMANAGEMENT
De kennisgroep vrijwilligersmanagement bestaat uit medewerkers van lidorganisaties die veel ervaring hebben met het inzetten van vrijwilligers. De kennisgroep heeft tot taak de ontwikkelingen op het vakgebied te volgen en te bepalen wat er aan kennis nodig is om vrijwilligersmanagers of -coördinatoren te ondersteunen in hun werk. De zeven leden van de groep zorgen ervoor dat er interessante sprekers uitgenodigd worden en belangrijke ontwikkelingen in de sector op vrijwilligersmanagement worden gedeeld in kennissessies.

VACATURE PLAATSEN 
Op de site van Goede Doelen Nederland kunnen organisaties gratis vacatures plaatsen voor vrijwilligerswerk. De vacaturebank genereert één openbaar overzicht van vacatures bij leden en niet-leden. Bezoekers van de site kunnen kiezen voor een overzicht van alle vacatures op de onbetaalde functies.
Vacatures kan je aanmelden via deze link. Niet-leden kunnen tegen betaling een vacature plaatsen via deze link.

SAMENWERKING
Goede Doelen Nederland werkt samen met NOV, platform vrijwillige inzet om de leden nog beter van informatie te kunnen voorzien en te informeren over interessante ontwikkelingen op vrijwilligerswerk. Zo geven we dit jaar zichtbaarheid aan de campagne van NOV: Mensen maken Nederland.

[1] Collectanten zijn niet in dit aantal opgenomen

Stel een vraag

Paulien Trapman

relatiebeheerder leden
020 - 422 99 77
Email
Documenten
  • Alleen leden Voorbeeldcontract vrijwilligers (Vogelbescherming)
Bekijk ook
Externe links
Klap menu uit
Gerelateerd Nieuws

Petitie: Stop onnodige regeldruk voor...

De petitie ‘Stop onnodige regeldruk voor vrijwi

Academie Goede Doelen Nederland is live!

De Academie van Goede Doelen Nederland is vanaf

Maximale onbelaste vrijwilligersvergoeding...

Per 1 januari 2021 mogen goede doelen een onbel

Gerelateerde Ledenberichten

Workshops fondsenwerving in april, mei en...

De komende maanden bieden we in samenwerking me

Seminar 'De kracht van de community voor...

ABN AMRO MeesPierson Instituten & Charitas