Samenwerking en partners

Goede Doelen Nederland werkt op het gebied van schenken en nalaten aan goede doelen, samen met een aantal koepelorganisaties van notarissen en andere partners. Daar komen afspraken, standaards en tools uit voort waardoor het publiek beter voorgelicht kan worden of geïnformeerd wordt over handige sites. Ook de afwikkeling van een testament met een goed doel erin kan hierdoor soepeler verlopen. Met de volgende organisaties werken we samen:

Netwerk Notarissen 
Dit zijn ruim 150 kantoren met circa 600 notarissen. Uit de samenwerking met hen is voortgekomen het 'Draaiboek afwikkeling nalatenschap met goed doel'  en de 'Indicatoren mogelijk financieel misbruik bij nalatenschap'.

Vereniging van Estate Planners in het Notariaat (EPN)
Met de EPN zijn de 'Richtlijnen voor de afwikkeling van testamenten waarin een goed doel als erfgenaam of legataris is aangewezen’ opgesteld.

Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB)
Met de KNB overlegt Goede Doelen Nederland regelmatig over actuele ontwikkelingen.

Via NuTestament.nl kunnen mensen eenvoudig en voordelig zelf online een testament opstellen. Zie de link onder EXTERNE LINKS. Heb je interesse neem dan vrijblijvend contact op met Koen Schenau en ontvang - ook vrijblijvend - een informatiepakket.

TestamentTest biedt een test die uitwijst of een testament nodig of nog up-to-date is. De site geeft ook algemene informatie over schenken en nalaten aan goede doelen

Seneca biedt een formulier waarmee men online een overeenkomst voor een periodieke schenking kan sluiten én ondertekenen. Dat biedt gemak, overzicht en financieel voordeel.