Publieksvoorlichting

Als brancheorganisatie van goede doelen richten wij ons - naast onze leden de goede doelen -ook op het voorlichten van het publiek over schenken en nalaten aan goede doelen. Men kan hier op verschillende manieren gebruik van maken.

Te vinden onder de knop 'Documenten'

 • Handleiding voor executeurs die te maken krijgen met een goed doel als erfgenaam.
 • Handleiding voor executeurs die te maken krijgen met een goed doel als legataris. 

Onder de knop 'Bekijk ook'

 • Campagne Toegift.nl, wil mensen bewust maken van de mogelijkheid na te laten aan een goed doel en hen inspireren het gesprek hierover met hun naasten aan te gaan.

Onder de knop 'Externe links'

 • Goededoelen.nl wil aan het publieksvertrouwen bijdragen met feiten en informatie over de rol en het werk van goede doelen. De website geeft uitleg over toezicht en afspraken in de sector, biedt inzicht in de resultaten van goede doelen, geeft informatie over manieren van geven en werken bij goede doelen
 • Goede Doelen Gids (in digitale zowel als papieren versie uitgebracht) bevat praktische informatie over schenken en nalaten aan goede doelen. Ook worden ruim 190 goede doelen kort beschreven en hun contactgegevens worden vermeld. 
 • Video's Acht video’s over schenken en nalaten gemaakt i.s.m. Netwerk Notarissen. Bedoeld voor donateurs die overwegen te gaan schenken of nalaten, maar hier nog weinig kennis over hebben. Leden kunnen deze op hun site zetten, naar keuze in de look&feel van de eigen site. Lees ook de handleiding voor een effectieve online inzet ervan.
  Daarnaast een voorlichtingsspot over schenken en nalaten en een korte versie alleen over nalaten.
 • TestamentTest biedt een test die uitwijst of een testament nodig of nog up-to-date is. De site geeft ook algemene informatie over schenken en nalaten aan goede doelen.
 • Met NuTestament kan men eenvoudig en voordelig zelf online een testament opstellen.
 • Seneca biedt een formulier waarmee men online een overeenkomst voor een periodieke schenking kan sluiten én ondertekenen. Dat biedt gemak, overzicht en financieel voordeel.
Gerelateerd Nieuws

Alles over schenken en nalaten aan goede...

De Goede Doelen Gids 2020 is uit.

Gerelateerde Ledenberichten

Hoe zet je video’s doeltreffend in op social...

Op verzoek van Goede Doelen Nederland heeft Jal