Integriteit

Goede doelen hebben integriteit hoog in het vaandel staan. Dat wordt ook van hen verwacht. Al jaren worden er verschillende maatregelen genomen om te werken aan integer handelen binnen organisaties, om recht te doen aan allen met wie en voor wie wij werken.

Toch werd de samenleving vanaf februari 2018 opgeschrikt door de berichtgeving over seksueel grensoverschrijdend gedrag van medewerkers van verschillende internationale hulporganisaties. Dergelijk gedrag is onacceptabel en druist in tegen alles waar we voor staan. Als sector nemen we onze verantwoordelijkheid en willen we het uiterste doen om (seksueel) grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik te voorkomen. Ook mag van ons verwacht worden dat we in geval van misstanden, optreden en transparant zijn over de getroffen maatregelen.

De sector, waaronder Goede Doelen Nederland, heeft de handen ineengeslagen en in 2018 een Gezamenlijk Actieplan Integriteit opgesteld. Dit actieplan is een samenhangende aanpak om misstanden te voorkomen en verbeteringen door te voeren rondom preventie, signalering, handhaving en verantwoording van (seksueel) grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik in de sector. Goede Doelen Nederland heeft samen met Partos een aanbod ontwikkeld om leden te ondersteunen in het verbeteren van het integriteitssysteem binnen hun organisatie.  

Stel een vraag

Anjelène van Vliet

beleidsmedewerker
06- 52 34 50 47
Email
Externe links
Klap menu uit
Gerelateerd Nieuws

Kamer onder de indruk van vorderingen sector...

Op woensdag 20 februari heeft een AO plaatsgevo

Integriteit hoog op de agenda

In de afgelopen weken is op diverse momenten me

Aandacht voor integriteit onverminderd groot

Een gezamenlijke aanpak om grensoverschrijdend

Gerelateerde Ledenberichten

Stap in voor dag twee en drie van de...

Je kunt nog instappen en dag twee en drie van d

Meldplicht misstanden is 1 maart ingegaan

Per 1 maart 2019 geldt voor erkende organisatie

Workshopreeks over integriteit gewaardeerd

Eind 2018 vond de eerste workshopreeks over int

Gerelateerde bijeenkomsten
Workshopreeks integriteit...

locatie: Goede Doelen Nederland

Integriteitsmarkt met live...

locatie: Amnesty International, Amsterdam