Innovate for Good platform

Het Innovate for Good platform is een nieuw initiatief om concrete versnelling aan te brengen in innovatie binnen goede doelen. Versnelling via samenwerking met zowel bedrijven als met elkaar. Het platform biedt goede doelen de mogelijkheid om concreet (individuele) challenges uit te zetten op het gebied van innovatie en via meet-ups elkaar te inspireren, kennis en ervaringen te delen en waar gewenst samen te werken. Hierdoor kunnen goede doelen probleemgericht innoveren met een beperkte investering (en daarmee risico) in tijd en geld.

Het Innovate for Good Lab komt voort uit het starthubs.co platform. Het Innovate for Good platform biedt een Innovatie Versneller Programma specifiek voor goede doelen aan.

Hoe werkt het:

  • Je kan een eigen individuele challenge uitschrijven. De ingezonden pitches en startups bij de eigen individuele challenge zijn alleen zichtbaar voor organisatie die de challenge heeft uitgeschreven (tenzij er wordt gekozen om deze resultaten te delen).
  • De challenge wordt uitgebreid gepromoot binnen de community van Starthubs met 7.500+ startups, innovators en aangesloten partners. Maar ook via online campagnes (Facebook, Twitter, LinkedIn).
  • Een maand voor elke challenge wordt er een ‘Challenge Workshop’ aangeboden om deelnemende organisaties te helpen om actuele projecten / (innovatie) uitdagingen om te zetten in waardevolle startup challenges (tips, trick, tools en support).
  • Een maand na elke challenge-ronde wordt een innovation meetup georganiseerd met alle aangesloten organisaties en de beste startups van de algemene challenge. Centraal in deze meetups staan live pitches van en matchmaking met de startups van de algemene challenge. Daarnaast wordt er breder stil gestaan bij innovatie (kennis delen, ervaringen delen en best practices delen).

Bereik: met 7.500+ startups (NL) in de database leidt tot nu toe 90% van de challenges tot een samenwerking.

Alleen leden Login om meer te lezen.

Stel een vraag

Petra Constandse

communicatieadviseur
020 - 422 99 77
Email
Documenten
Bekijk ook
Gerelateerde Ledenberichten

Doe mee aan het Innovate for Good platform

Onderdeel van het programma ‘Verkenning van de

Doe mee aan het Innovate for Good platform

De veranderingen die de digitale transformatie