Innovatie

De samenleving verandert snel door de digitale transformatie. Goede Doelen Nederland verkent samen met leden, samenwerkingspartners en experts de komende jaren de kansen en risico’s die nieuwe technologische ontwikkelingen bieden aan goede doelen.

VERKENNING VAN DE TOEKOMST
Nieuwe technologieën ontwikkelen zich razendsnel. Wat betekent deze digitale transformatie voor goede doelen? Wat betekent dit voor de manier waarop organisaties mensen aan zich kunnen binden en bij hun werk kunnen betrekken? Hoe kunnen goede doelen met behulp van de mogelijkheden van de digitale transformatie, nu en in de toekomst mensen verbinden aan hun missie?

Goede Doelen Nederland wil met het programma Verkenner van de Toekomst leden ondersteunen in het verkennen van kansen en het beheersen van risico’s die de digitale transformatie met zich meebrengt en de grote invloed die dit heeft op het werk en de positie van goede doelen. De centrale vraag hierin is:

Hoe kunnen goede doelen organisaties met behulp van de mogelijkheden die de digitale transformatie met zich meebrengt, nu en in de toekomst mensen verbinden aan de realisatie van hun missie?

In beginsel zal ieder jaar één technologie die relevant is voor goede doelen centraal staan. Het programma biedt inzicht in de technologische ontwikkeling, geeft grip op de technologische ontwikkeling en een visie op de technologische ontwikkeling en de invloed die dit heeft op het werk en de positie van goede doelen. Dit jaar staat Artificial Intelligence centraal. Deze keuze is met name gebaseerd op het feit dat A.I. een technologie is die nauw verbonden is met andere technologieën zoals Big Data en Robotisering. Een expertgroep bestaand uit medewerkers van leden heeft de keuze voor deze technologie gemaakt. 

Onderdeel van het programma ‘Verkenning van de toekomst’ is het Innovate for Good platform, een nieuw initiatief. Dit platform brengt goede doelen, start-ups en scale-ups samen. Doel is om concrete versnelling aan te brengen in de innovatie binnen goede doelen.

Alleen leden Login om meer te lezen.

Stel een vraag

Petra Constandse

communicatieadviseur
020 - 422 99 77
Email
Klap menu uit
Gerelateerde Ledenberichten

Doe mee aan het Innovate for Good platform

De veranderingen die de digitale transformatie