Innovatie

De samenleving verandert snel door de digitale transformatie. Dit heeft grote invloed op het werk en de positie van goede doelen. Wat betekent deze digitale transformatie voor goede doelen? Hoe kunnen goede doelen daar op anticiperen en gebruik maken van de technologische ontwikkelingen om hun maatschappelijke doelen te realiseren? Wat betekent dit voor de manier waarop organisaties mensen aan zich kunnen binden en bij hun werk kunnen betrekken?

Met het programma Verkenning van de Toekomst willen we samen met leden, samenwerkingspartners en experts de nieuwe mogelijkheden die deze digitale transformatie met zich meebrengt, verkennen. Het programma biedt inzicht in de technologische ontwikkeling, geeft grip op de technologische ontwikkeling en een visie op de technologische ontwikkeling en de invloed die dit heeft op het werk en de positie van goede doelen. De komende jaren zullen nieuwe technologieën die relevant zijn voor goede doelen aandacht krijgen.

Dit jaar staat Artificial Intelligence centraal. In het bijzonder de toepassing van AI op het verbinden van mensen aan de realisatie van de missie van een goed doel. Het thema Kunstmatige Intelligentie is geselecteerd door een expertgroep bestaand uit medewerkers van leden. Deze keuze is met name gebaseerd op het feit dat AI een technologie is die nauw verbonden is met andere technologieën zoals big data en robotica.

Voor het programma Verkenning van de Toekomst hebben we een e-zine gemaakt. Hierin vind je bijvoorbeeld een introductie tot AI voor de goededoelensector (rapport) speciaal geschreven voor medewerkers bij goede doelen maar ook best practices, advies, interessante literatuur, handige links en nieuwe initiatieven om aan de slag te gaan met AI. 

Alleen leden Login om meer te lezen.

Stel een vraag

Krista Jansen

hoofd beleid
020 - 422 99 77
Email

Petra Constandse

senior communicatieadviseur
020 - 422 99 77
Email
Bekijk ook
Externe links
Klap menu uit
Gerelateerde Ledenberichten

Programma Verkenning van de Toekomst

De samenleving verandert snel door de digitale