Workshop en cursus

Goede Doelen Nederland biedt leden in het kader van de Impact Challenge de mogelijkheid zich (verder) te ontwikkelingen als het gaat om impactgericht werken.
In samenwerking met MDF Nederland zijn begin 2020 twee nieuwe workshops doelrealisatie ontwikkeld voor verschillende niveaus:

1. WORKSHOP DOELREALISATIE: KENNISMAKING EN ONTWIKKELING TOC 
Deze is bedoeld voor diegenen die werken aan impact en kennis willen maken met de waarde van de ToC.
De workshop behandelt de achterliggende theorie van de ToC en haakt daarbij aan op een door de deelnemer meegebrachte casus. Tijdens deze workshop zal er ook een goed doel aanwezig zijn, dat uitleg geeft over de waarde van de ToC voor hun organisatie. Er wordt afgesloten met een ontwikkelvraag voor je eigen organisatie. Lees meer over de workshop op deze pagina onder DOCUMENTEN. 

2. WORKSHOP DOELREALISATIE: MONITORING EN EVALUATIE VAN DE TOC- VRAGENSESSIE 
Deze is voor diegenen die al ervaring hebben met een ToC en er binnen hun organisatie ook al mee werken.
De workshop gaat op basis van vragen van deelnemers in op instrumenten, methoden en technieken, die behulpzaam zijn bij het monitoren en evalueren van de ToC. Ook komt aan bod hoe je je organisatie effectief kunt inrichten zodat het impact en effect-denken gaat leven bij alle betrokken medewerkers. Lees meer over de workshop op deze pagina onder DOCUMENTEN. 

Beide workshops worden vanaf maart 2020 een aantal maal aangeboden en vinden plaats bij Goede Doelen Nederland. Mogelijk wil je beide workshops volgen.
De kosten voor leden zijn € 135,- per workshop en voor niet-leden € 155, - .
Bekijk de details van beide workshops in de 2 bijlagen op deze pagina (onder DOCUMENTEN, achter de inlog). 

Je kunt je aanmelden via aanmelden@goededoelennederland.nl.

 

WORKSHOP WERKEN AAN IMPACT
De workshop Werken aan Impact gaat over de Theory of Change (ToC). Tijdens de workshop leer je het ToC-gedachtegoed kennen, krijg je praktijkvoorbeelden en kan je ontdekken wat de ToC voor jouw organisatie kan betekenen.
De Verandertheorie of Theory of Change (ToC) is een instrument voor organisaties om de relatie tussen activiteiten en beoogde effecten te versterken. In een inspirerende bijeenkomst nemen deelnemers kennis van het ToC-gedachtegoed, raken zij geïnspireerd door praktijkvoorbeelden van collega-organisaties en krijgen zij inzicht in de mogelijke betekenis van een ToC voor hun eigen organisatie. De workshop is bedoeld voor leden van Goede Doelen Nederland en Partos en voor andere organisatie mits zij de Erkenning hebben.

Op dit moment wordt er geen workshop Werken aan Impact aangeboden. 

Stel een vraag

Anjelène van Vliet

beleidsmedewerker
06- 52 34 50 47
Email
Documenten
Bekijk ook
Gerelateerde bijeenkomsten
Workshop 2 Doelrealisatie:...

locatie: Goede Doelen Nederland