Impact

Goededoelenorganisaties willen transparant zijn en verantwoording afleggen aan hun donateurs en de maatschappij over hun werkwijze, de kosten en de bestedingen. Sinds 1 januari 2016 geldt de Erkenningsregeling voor goede doelen. In de Erkenning is, naast de verantwoording van bestedingen, ook aandacht voor de resultaten die goede doelen bereiken en de maatschappelijke betekenis daarvan. 

IMPACT CHALLENGE
Al jaren wordt veel gemeten en geëvalueerd door goede doelen. Maar iedereen doet dit op zijn eigen manier. Ook zijn er grote verschillen in strategieën, programma’s en activiteiten. Daarom heeft de sector in 2017 het initiatief genomen voor de Impact Challenge om gezamenlijk naar impact te kijken en van elkaar te leren. Doel is om impactgericht werken en leren van elkaar binnen de sector te stimuleren om zo de impact te vergroten en beter zichtbaar te kunnen maken. Er is een meerjarenplanning die tot en met 2021 loopt. De Impact Challenge bevat verschillende onderdelen zoals workshops doelrealisatie, Impact Event, Impact Principles, een Impact Award, Impactwijzer, doelrealisatie en impact in de hertoetsing van het CBF en sector inventarisaties. 

Op 19 november 2021 is weer het Impact Event. Op het event wordt voor de derde keer de Impact Award uitgereikt. De Impact Award is een prijs voor goede doelen die een bijzondere ontwikkeling hebben doorgemaakt rondom impactgericht werken en hun kennis en ervaringen daarover willen delen met anderen. Vanaf 1 september is het mogelijk voor goede doelen om zich in te schrijven. Actuele informatie vind je op de www.impact-challenge.nl of op deze pagina.

We hebben dit jaar weer samen met het CBF een inspirerend programma samengesteld waarin we afwisselend webinars, kijkjes in de keuken bij goede doelen, intervisie en trainingen op het gebied van impact aanbieden om samen met goede doelen mooie stappen te maken met impact gericht werken.

Onder de Academie vind je alle kennissessies, webinars, workshops en trainingen op het gebied van impact. Ook opnames van kennissessies kan je eenvoudig terugvinden in het archief. 

De Impact Challenge is een gezamenlijk initiatief van de Nierstichting, Stichting AAP, Plan International Nederland, Amref Flying Doctors, de Natuur en Milieufederaties, Simavi, The Hunger Project, Humanitas, Longfonds, Vogelbescherming Nederland, Heifer, HandicapNL, Stichting Homeplan, de Hartstichting, de brancheorganisaties Goede Doelen Nederland en Partos, de kennispartners Impact Centre Erasmus en PwC en Toezichthouder CBF. ABN AMRO is partner van de Impact Challenge. 

Klap menu uit
Gerelateerd Nieuws

Doe mee met de Impact Challenge Award!

Ook dit jaar wordt er een Impact Challenge Awar

Academie Goede Doelen Nederland is live!

De Academie van Goede Doelen Nederland is vanaf

Impressie Impact Challenge Event 2020

In november vond het Impact Challenge Event 202

Gerelateerde Ledenberichten

Opleiding ‘Meer impact in 6 weken’: schrijf...

Wil jij leren wat impact precies is, hoe je ero

Doe mee met de Impact Challenge!

Al jaren wordt veel gemeten en geëvalueerd door

Derde reeks online workshops Theory of...

Vanwege aanhoudende belangstelling organiseren

Gerelateerde bijeenkomsten
Workshops Impactgericht...

locatie: Online

Kijkje in de Keuken bij...

locatie: Online