Impact

Goededoelenorganisaties willen transparant zijn en verantwoording afleggen aan hun donateurs en de maatschappij over hun werkwijze, de kosten en de bestedingen. Sinds 1 januari 2016 geldt de Erkenningsregeling voor goede doelen. In de Erkenning is, naast de verantwoording van bestedingen, ook aandacht voor de resultaten die goede doelen bereiken en de maatschappelijke betekenis daarvan. 

IMPACT CHALLENGE EVENT 2020
Ook dit jaar vindt het Impact Event plaats, op 27 november! Dit zal deze keer een online interactief event zijn. Er worden vier online workshops op het gebied van impact gegeven. Bovendien zullen de finalisten van de Impact Challenge Award hun cases pitchen voor de jury en online deelnemers. Het juryoordeel bepaalt voor 65% en de publieksscore 35% van het eindcijfer. De winnaar wordt tijdens het event bekend gemaakt. 

IMPACT CHALLENGE
De Impact Challenge is in 2017 gelanceerd. Doel is om impactgericht werken en leren van elkaar binnen de sector te stimuleren om zo de impact te vergroten en beter zichtbaar te kunnen maken. Er is een meerjarenplanning die tot en met 2021 loopt. De Impact Challenge bevat verschillende onderdelen zoals workshops doelrealisatie, Impact Event, Impact Principles, een Impact Award, Impactwijzer, doelrealisatie en impact in de hertoetsing van het CBF en sector inventarisaties. Elke onderdeel is bij een werkgroep belegd.

De Impact Challenge is een gezamenlijk initiatief van de Nierstichting, Stichting AAP, Plan International Nederland, Amref Flying Doctors, de Natuur en Milieufederaties, Simavi, The Hunger Project, Humanitas, Longfonds, Vogelbescherming Nederland, Heifer, HandicapNL, Stichting Homeplan, de Hartstichting, de brancheorganisaties Goede Doelen Nederland en Partos, de kennispartners Impact Centre Erasmus en PwC en Toezichthouder CBF. ABN AMRO is partner van de Impact Challenge. 

Stel een vraag

Krista Jansen

hoofd beleid
020 - 422 99 77
Email
Documenten
Bekijk ook
Externe links
Klap menu uit
Gerelateerd Nieuws

The Hunger Project wint Impact Challenge...

Tijdens het online Impact Challenge Event op vr

Impact Event 2020 - Schrijf je nu in!

Op vrijdag 27 november vindt het online Impact

Save the Date: 27 november - Impact Event...

Op vrijdag 27 november vindt het online Impact

Gerelateerde Ledenberichten

Survey Impactwijzer

De Impactwijzer is een praktische handleiding v

Schrijf je nu in voor het Impact Event 29...

Op vrijdag 29 maart 2019 vindt het tweede Impac

Onderschrijf jij ook de Impact Principles?

Met de vraag ‘Do you accept the Challenge’ zijn