Impact

Goededoelenorganisaties willen transparant zijn en verantwoording afleggen aan hun donateurs en de maatschappij over hun werkwijze, de kosten en de bestedingen. Sinds 1 januari 2016 geldt de Erkenningsregeling voor goede doelen. In de Erkenning is, naast de verantwoording van bestedingen, ook aandacht voor de resultaten die goede doelen bereiken en de maatschappelijke betekenis daarvan. 

IMPACT CHALLENGE
Al jaren wordt veel gemeten en geëvalueerd door goede doelen. Maar iedereen doet dit op zijn eigen manier. Ook zijn er grote verschillen in strategieën, programma’s en activiteiten. Daarom heeft de sector in 2017 het initiatief genomen voor de Impact Challenge om gezamenlijk naar impact te kijken en van elkaar te leren. Doel is om impactgericht werken en leren van elkaar binnen de sector te stimuleren om zo de impact te vergroten en beter zichtbaar te kunnen maken. Er is een meerjarenplanning die tot en met 2021 loopt. De Impact Challenge bevat verschillende onderdelen zoals workshops doelrealisatie, Impact Event, Impact Principles, een Impact Award, Impactwijzer, doelrealisatie en impact in de hertoetsing van het CBF en sector inventarisaties. 

Op vrijdag 19 november vond voor de vierde keer het Impact Event plaats. Niketan en Simavi zijn dit jaar de winnaars van de Impact Challenge Award.

Onder de Academie vind je alle kennissessies, webinars, workshops en trainingen op het gebied van impact. Ook opnames van kennissessies kan je eenvoudig terugvinden in het archief. 

De Impact Challenge is een gezamenlijk initiatief van Erkende Goede Doelen, de brancheorganisaties Goede Doelen Nederland, Toezichthouder CBF en Partos. ABN AMRO is partner van de Impact Challenge. Maastricht University, Avance Impact, Sinzer en MDF zijn kennispartners.

Klap menu uit
Gerelateerd Nieuws

Terugblik Impact Event 2021

Op 19 november vond het Impact Event 2021 plaat

Niketan en Simavi winnen Impact Challenge...

Tijdens het online Impact Event op vrijdag 19 n

Doe mee met de Impact Challenge Award!

Ook dit jaar wordt er een Impact Challenge Awar

Gerelateerde Ledenberichten

19 november: Impact Event 2021 - Schrijf je...

Op vrijdag 19 november vindt voor de vierde kee

Opleiding ‘Meer impact in 6 weken’: schrijf...

Wil jij leren wat impact precies is, hoe je ero

Doe mee met de Impact Challenge!

Al jaren wordt veel gemeten en geëvalueerd door

Gerelateerde bijeenkomsten
Webinar - Aan de slag met...

locatie: Online via GoToWebinar