Impact

Goededoelenorganisaties willen transparant zijn en verantwoording afleggen aan hun donateurs en de maatschappij over hun werkwijze, de kosten en de bestedingen. Sinds 1 januari 2016 geldt de Erkenningsregeling voor goede doelen. In de Erkenning is, naast de verantwoording van bestedingen, ook aandacht voor de resultaten die goede doelen bereiken en de maatschappelijke betekenis daarvan. 

IMPACT CHALLENGE EVENT 2020
Vrijdag 27 november vond het Impact Event 2020 plaats. Voornamelijk online dit keer, vanwege de coronamaatregelen. Zo’n 140 directeuren en impactmanagers van goededoelenorganisaties namen deel via Zoom aan de livestream vanuit het Bimhuis in Amsterdam. Onder leiding van dagvoorzitter Juliette Grimbergen werden in diverse sessies inzichten gedeeld, werd Zorgeloos naar School verrast met een waarderingsprijs en werd voor de tweede keer de Impact Award uitgereikt. The Hunger Project was deze keer het goede doel dat de grootste ontwikkeling had laten zien in hun project. 

IMPACT CHALLENGE
De Impact Challenge is in 2017 gelanceerd. Doel is om impactgericht werken en leren van elkaar binnen de sector te stimuleren om zo de impact te vergroten en beter zichtbaar te kunnen maken. Er is een meerjarenplanning die tot en met 2021 loopt. De Impact Challenge bevat verschillende onderdelen zoals workshops doelrealisatie, Impact Event, Impact Principles, een Impact Award, Impactwijzer, doelrealisatie en impact in de hertoetsing van het CBF en sector inventarisaties. Elke onderdeel is bij een werkgroep belegd.

De Impact Challenge is een gezamenlijk initiatief van de Nierstichting, Stichting AAP, Plan International Nederland, Amref Flying Doctors, de Natuur en Milieufederaties, Simavi, The Hunger Project, Humanitas, Longfonds, Vogelbescherming Nederland, Heifer, HandicapNL, Stichting Homeplan, de Hartstichting, de brancheorganisaties Goede Doelen Nederland en Partos, de kennispartners Impact Centre Erasmus en PwC en Toezichthouder CBF. ABN AMRO is partner van de Impact Challenge. 

Stel een vraag

Krista Jansen

hoofd beleid
020 - 422 99 77
Email
Documenten
Bekijk ook
Externe links
Klap menu uit
Gerelateerd Nieuws

Impressie Impact Challenge Event 2020

In november vond het Impact Challenge Event 202

Terugblik Impact Event 2020

Vrijdag 27 november vond het Impact Event 2020

The Hunger Project wint Impact Challenge...

Tijdens het online Impact Challenge Event op vr

Gerelateerde Ledenberichten

Derde reeks online workshops Theory of...

Vanwege aanhoudende belangstelling organiseren

Boekje ‘Een vuist voor Impact’ ook digitaal...

Maak je waar wat je belooft? Dat is meer dan do

Survey Impactwijzer

De Impactwijzer is een praktische handleiding v