Mijn eenmalige gift

De eigenaar van de Acceptgiro – Currence – heeft besloten per 1 juni 2023 te stoppen met de Acceptgiro. De projectgroep ‘Betaalmethoden direct mail’ van Mailtraffic is een branche-initiatief dat gezamenlijk hebben gewerkt aan de totstandkoming van een alternatief voor de Acceptgiro. Ruim 80 goede doelen zijn aangesloten, net als diverse marktpartijen zoals Nassau Fundraising, Mindwize, WWAV en PSI Vransen. Inmiddels zijn de verschillende testfases afgerond en is het alternatief Mijn eenmalige gift gereed.

De projectgroep heeft verschillende alternatieven voor de Acceptgiro getest. Hierbij is een onderscheid gemaakt tussen donateurs die een fysieke Acceptgiro gebruiken voor het overmaken van een gift en donateurs die de Acceptgiro als signaalfunctie gebruiken en online via de bankomgeving doneren. 

Er zijn dus twee versies ontwikkeld: een papieren versie van Mijn eenmalige gift (een eenmalige machtiging) voor de eerste groep (fysiek gebruik) en een digitale versie van Mijn eenmalige gift (betaalinstructie met QR-code) voor de tweede groep (signaalfunctie). Beide versies heten Mijn eenmalige gift en zijn vanaf nu gereed. 

Dit zijn de twee ontwerpen:


1. Papieren versie Mijn eenmalige gift (fysiek gebruik).


2. Digitale versie Mijn eenmalige gift (signaalfunctie)

De Acceptgiro wordt nog tot en met 31 mei 2023 verwerkt. De projectgroep roept goede doelen op om tot en met uiterlijk 31 maart 2023 de Acceptgiro te verzenden. Daarna wordt er overgestapt naar Mijn eenmalige gift. 

Lees hier meer informatie over Mijn eenmalige gift en de toolkit voor de deelnemende goede doelen met diverse producten die de deelnemers kunnen inzetten in de communicatie richting de eigen achterban. 

Verwerking via Unisys Payment Services & Solutions
Veel goede doelen maken gebruik van de diensten van Unisys Payment Services & Solutions voor de verwerking van Mijn eenmalige gift. Er zijn inmiddels 76 goede doelen die hun deelname hebben bevestigd. Dit betekent dat het minimum aantal deelnemers (50) ruimschoots is gehaald en dat de collectieve mantelovereenkomst tussen Goede Doelen Nederland en Unisys wordt afgerond en ondertekend.

Als je interesse hebt in de diensten van Unisys, neem dan contact op met Jojanneke Brinkman via brinkman@goededoelennederland.nl

Stel een vraag

Nicole Mooij

programma- en projectcoördinator
020 - 422 99 77
Email
Bekijk ook