Opmerkelijke resultaten in Special over Dynamiek in geefgedrag

Op 1 november organiseerde Goede Doelen Nederland in samenwerking met de VU de bijeenkomst ‘Dynamiek in geefgedrag’. René Bekkers en Claire van Teunenbroek (VU) presenteerden de resultaten van de gelijknamige Special exclusief voor onze leden.

Eén van de opvallende resultaten is dat het aantal huishoudens dat nooit een verzoek ontvangt om een goed doel te steunen toeneemt. Hierin ligt een uitdaging voor de fondsenwerving. Verder viel op dat de incidentele giften, waar voornamelijk Internationale hulporganisaties afhankelijk van zijn, afneemt. Ook blijkt uit het onderzoek dat gezondheidsfondsen de meest loyale donateurs hebben.

De special ‘Dynamiek in geefgedrag’ is onderdeel van het tweejaarlijkse wetenschappelijke onderzoek ‘Geven in Nederland’ (GIN). In deze Special geven de onderzoekers antwoorden op vragen als: hoe veranderlijk is het geefgedrag binnen huishoudens in de loop van de tijd en waar komt de dynamiek in geefgedrag vandaan? Het onderzoek is uitgevoerd onder een panel van 2000 steeds dezelfde huishoudens (wel natuurlijke mutaties).

De voorlopige resultaten, een samenvatting daarvan en de presentaties kun je hieronder downloaden nadat je bent ingelogd.

Laatste ledenberichten

MDT nieuwe subsidie beschikbaar voor 2024
Maatschappelijke Diensttijd gaat door in 2024
Vrijwilligersmanagement
Handen op elkaar Alpina 740x320
Kortingen collectieve zorgverzekering Goede Doelen Nederland zijn bekend
Inkoop
DPG foto 740x320 met tekst
Uitbreiding inkoopsamenwerking DPG Media
Inkoop