Drie tips om je website ‘major donor proof’ te maken

Juist in deze tijd waarin je met fondsenwerving ook flink moet inzetten op online activiteiten om (potentiële) major donors te bereiken, is het belangrijk om de website van je goede doel op orde te hebben. Het is de online ‘etalage’ die helpt om het gesprek aan te gaan.

Juist in deze tijd waarin je met fondsenwerving ook flink moet inzetten op online activiteiten om (potentiële) major donors te bereiken, is het belangrijk om de website van je goede doel op orde te hebben. Het is de online ‘etalage’ die helpt om het gesprek aan te gaan. Vervolgens rijst wel de vraag: wat is ervoor nodig om een website ‘major donor proof’ te maken? Deze vraag stond centraal tijdens de online rondetafelsessie ‘De Breakfast Club’ op 6 april.

Ter voorbereiding op de Breakfast Club hadden de deelnemers aangegeven welke van de 10 punten op de checklist zij al op hun website hebben doorgevoerd. Tijdens de online sessie werden deze besproken. Van alle punten op de checklist, kwamen we al brainstormend uit op drie punten die de deelnemers het liefste morgen al doorvoeren op de website:

1. Eén pagina met alle informatie voor major donors
Informatie voor major donors wordt vaak verspreid over verschillende pagina’s van een website. Dit maakt het vinden ervan lastig en tijdrovend. De tip is daarom: bundel alle informatie voor major donors op één pagina, zodat zij vanaf hier gemakkelijk alle informatie kunnen vinden. Zorg voor zichtbaarheid in het menu (kopje ‘groot geven’ of ‘major donors’).

2. Major donors zien met wie zij contact kunnen opnemen
De website op zichzelf is niet voldoende om een relatie met major donors aan te gaan. Uit onderzoek blijkt dat hoe groter de gift, hoe belangrijker het is iemand van de organisatie te ontmoeten. Laat daarom prominent zien wie hiervoor contactpersoon is binnen de organisatie. Vermeld de naam en contactgegevens (telefoon én e-mail), plaats een foto, deel een persoonlijk verhaal over diens betrokkenheid bij het doel en nodig major donors uit om persoonlijk contact op te nemen om hun wensen en behoeften te bespreken.

3. Laat zien: geld is slechts een middel, niet het doel
Informatie voor major donors wordt op de meeste websites beperkt tot ‘technische’ of fiscale aspecten van geven. Realiseer je dat voor major donors het doel waar je voor staat veel belangrijker is, dan de vorm en de mate waarin ze uiteindelijk geven. Zorg daarom dat de pagina voor major donors een goede balans biedt tussen inhoudelijke informatie en geefinformatie. Inspireer met voorbeelden van projecten en verhalen van bestaande major donors.

Reacties op de Breakfast Club:

Lianne Boot – HandicapNL: "Heel leuk om hierover te sparren met elkaar. Dank!"
Rosalie Van Zeijts – Habitat Nederland: "Super bedankt ik ga er meteen mee aan de slag!"

Over de Breakfast Clubs
Goede Doelen Nederland en Nassau Fundraising organiseren eens in de twee maanden op dinsdagochtend een online rondetafelgesprek. Een inspirerende start van jouw dag. Samen met collega fondsenwervers en de experts van Nassau Fundraising worden ervaringen uitgewisseld over actuele fondsenwerving thema’s.

Laatste ledenberichten

Nationale vrijwilligersprijzen 2024 740x320 jpg
Ding mee naar de Nationale Vrijwilligersprijzen 2024
Vrijwilligersmanagement
MDT nieuwe subsidie beschikbaar voor 2024
Maatschappelijke Diensttijd gaat door in 2024
Vrijwilligersmanagement
Handen op elkaar Alpina 740x320
Kortingen collectieve zorgverzekering Goede Doelen Nederland zijn bekend
Inkoop