Over ons

Goede Doelen Nederland is dé brancheorganisatie van erkende in Nederland gevestigde goede doelen. 228 goede doelen zijn bij Goede Doelen Nederland aangesloten. Onze leden zijn op allerlei terreinen actief. Van gezondheid tot internationale hulp. Van cultuur tot dierenbelangen. In binnen- en in het buitenland. Samen zijn zij verantwoordelijk voor ruim twee derde van de bestedingen aan maatschappelijke doelen door Nederlandse organisaties.

CREËREN VAN DE JUISTE RANDVOORWAARDEN
Publieksvertrouwen is een belangrijke randvoorwaarde voor goede doelen om hun maatschappelijke doelen te kunnen realiseren. Het publiek moet erop kunnen rekenen dat door hen gegeven steun daadwerkelijk ten goede komt aan het maatschappelijke doel waarvoor het gegeven wordt. Dat vraagt om vertrouwen in de afzonderlijke goede doelen, maar ook om vertrouwen in de sector als geheel. Goede Doelen Nederland maakt zich sterk voor dat vertrouwen. Wij creëren voor het publiek herkenbare en gerespecteerde randvoorwaarden waarbinnen de sector opereert en die de kwaliteit van het functioneren van goede doelen ondersteunt. Wij maken ons sterk voor:

  • Een transparante sector met goed toezicht
  • Goede fiscale positie van goede doelen
  • Goed netwerk van samenwerkingspartners
  • Een positief imago van de sector
  • Goede afstemming en samenwerking met de overheid

PROFESSIONELE EN EFFICIËNTE BEDRIJFSVOERING
Wij ondersteunen onze leden bij het voeren van een professionele en efficiënte bedrijfsvoering en bieden een breed platform voor kennisuitwisseling en kwaliteitsbevordering. Bovendien hebben wij een uitgebreid dienstenaanbod waarmee lid organisaties voordeel in termen van tijd, kennis en geld kunnen behalen. De dienstverlening aan de leden is ondergebracht in de Stichting Diensten voor Goede Doelen Nederland en heeft een eigen missie en statuten.

Stel een vraag

Paulien Trapman

relatiebeheerder leden
020 - 422 99 77
Email
Documenten
Bekijk ook
Klap menu uit
Gerelateerd Nieuws

Per 1 december heeft Goede Doelen Nederland...

De groei en professionalisering van Goede Doele

Sara Vermeltfoort: nieuw hoofd beleid en...

Vanaf 15 augustus is Sara Vermeltfoort gestart

Aansluiting NLFL bij Goede Doelen Nederland...

Donderdag 13 oktober jl.

Gerelateerde Ledenberichten

Resultaten Goede Doelen Nederland 2021

Het jaar 2021 was wederom een bewogen jaar.

Webinar Integriteit op de werkvloer is nu...

Op 18 februari jl.

Update aansluiting Nederland Filantropieland

Sinds 1 mei is het bestuur van Goede Doelen Ned