Kennisgroep Vrijwilligersmanagement

Voor goede doelen en vele andere maatschappelijke organisaties is de inzet van vrijwilligers onmisbaar. In Nederland zijn er alleen al bij de Erkende goede doelen 660.456 vrijwilligers actief. Veelal zijn er vrijwilligersmanagers of -coördinatoren bij goede doelen aangesteld. We ondersteunen ze in hun vakgebied door het organiseren van webinars, kennissessies en trainingen en we bieden een online netwerk. Om te weten wat er speelt spreken we regelmatig met medewerkers van lidorganisaties, die deel uitmaken van de Kennisgroep Vrijwilligersmanagement.

TAKEN
De Kennisgroep Vrijwilligersmanagement heeft tot taak de ontwikkelingen van het vakgebied te volgen en aan te kaarten. De groep heeft ook tot doel relevante onderwerpen bespreekbaar te maken en kennis en deskundigheid bij de leden te vergroten. De kennisgroepleden delen ervaringen uit hun dagelijkse praktijk en werken actief mee aan het organiseren van relevante kennissessies en webinars. 

ACTIVITEITEN
De kennisgroep overlegt minimaal vier keer per jaar. Ze organiseren samen met Goede Doelen Nederland jaarlijks minimaal twee kennissessies toegankelijk voor leden van Goede Doelen Nederland en NOV, platform vrijwillige inzet.

Is jouw organisatie lid en heb je interesse in deelname aan de Kennisgroep Vrijwilligersmanagement ? neem dan contact op met beleidsmedewerker Paulien Trapman, trapman@goededoelennederland.nl

KENNISGROEPLEDEN

  • Patricia Bosch (Rode Kruis)
  • Martine de Jong (Woord en Daad)
  • Mark Molenaar (NOV)
  • Paulien Trapman (Goede Doelen Nederland)
  • Amy de Witte (Natuurmonumenten)

Stel een vraag

Paulien Trapman

relatiebeheerder leden
020 - 422 99 77
Email
Gerelateerd Nieuws

Hogere vergoeding voor vrijwilligers

Vanwege het grote maatschappelijke belang van v

Gerelateerde Ledenberichten

VWS organiseert het Maatschappelijke Dienst...

Op 29 maart 2019 organiseert het Ministerie van