Huis-aan-huis werving

Goede doelen hebben diverse manieren om hun verhaal te vertellen en in contact te komen met mensen die betrokken zijn bij hun missie. Zij doen dit bijvoorbeeld telefonisch, via een gesprek aan de deur (huis-aan-huis), op straat of bij evenementen. Zo worden donateurs, collectanten of vrijwilligers geworven. De meeste goede doelen die huis-aan-huis werving inzetten, maken gebruik van wervingsbureaus. Het is van groot belang dat er goede afspraken en spelregels zijn over de wijze waarop de werving plaatsvindt. Dit voorkomt onnodige irritatie aan de voordeur.

WERVINGSROOSTER EN GEDRAGSCODE
Daarom heeft de sector het Wervingsrooster (huis-aan-huis) ingericht. Het Wervingsrooster bevat een planningssysteem dat de werving aan de deur reguleert en limiteert en geeft publiek en gemeenten inzicht wie, wanneer, waar aan de deur komt. Ook zijn er afspraken gemaakt over de kwaliteit van de werving en is er een gedragscode ontwikkeld. Alle betrokken partijen onderschrijven de gedragscode waarin de basisregels zijn vastgelegd over onder andere het gedrag van wervers aan de deur en verloning.

Alle erkende goede doelen die aan huis-aan-huis-werving doen én hun wervingsbureaus, maken gebruik van het Wervingsrooster en moeten de gedragscode naleven. Naast het Collecterooster, Code Postfilter, Code Telemarketing en de Erkenningsregeling, is het Wervingsrooster een belangrijke vervolgstap in de zelfregulering van de sector.

STICHTING REGULERING HUIS AAN HUIS WERVING
Het Wervingsrooster is een gezamenlijk initiatief van Goede Doelen Nederland en de brancheorganisaties van de wervingsbureaus (DDDN en VFN) en is ondergebracht in de Stichting Regulering Huis aan Huis Werving (RHAHW). Toezichthouder CBF heeft een adviserende rol.

Het Wervingsrooster wordt net als het collecterooster gepubliceerd op de website van het CBF.

Stel een vraag

Kyra van der Meulen

hoofd communicatie
06 - 52 38 21 48
Email
Externe links
Bijeenkomsten Archief
Gerelateerd Nieuws

Standpunt Goede Doelen Nederland n.a.v....

Op 28 maart was er een item in EenVandaag over

Gerelateerde Ledenberichten

Resultaten collectieve audit direct dialogue...

Leden van Goede Doelen Nederland konden recent