Thema's

Kenmerkend voor goede doelen is dat zij een beroep doen op de steun van het publiek om samen tot oplossingen te komen voor maatschappelijke vraagstukken in binnen- en buitenland. Uit het tweejaarlijks onderzoek van Geven in Nederland blijkt dat in 2015 door huishoudens, het bedrijfsleven, goededoelenloterijen en vermogensfondsen in Nederland ruim 5,7 miljard euro aan goede doelen werd gegeven. In 2013 was dit nog 4,4 miljard euro. Bovendien zetten honderdduizenden vrijwilligers en andere betrokkenen hun tijd, kennis en netwerken in voor het goede doel. De overheid stimuleert het geefgedrag door belastingvoordelen en laat de regulering grotendeels aan de sector zelf over. 

Voor goede doelen is het vertrouwen van de samenleving de belangrijkste basis om hun maatschappelijke doelen te kunnen realiseren. Onderandere goede zelfregulering met als doel een efficiënt werkende, transparante sector met goed toezicht draagt bij aan dat vertrouwen. Als brancheorganisatie zet Goede Doelen Nederland zich in voor het maatschappelijk draagvlak en publieksvertrouwen. Wij bewaken en verbeteren de randvoorwaarden waarbinnen goede doelen hun maatschappelijke doelen kunnen realiseren.

Goede Doelen Nederland is daarom voor de belangenbehartiging van haar leden actief op verschillende dossiers. Wij zijn een gesprekspartner én aanspreekpunt voor overheid, (europeese) politiek, bedrijfsleven en media. 

Klap menu uit
Gerelateerd Nieuws

Uitzending kassa over straatwerving

In de uitzending van Kassa afgelopen zaterdag 2

Ingezonden brief Natuurmonumenten, KWF en...

Op maandag 4 februari publiceerde het NRC onder

Sector flink in het geweer tegen...

Goede Doelen Nederland is, samen met de andere

Gerelateerde Ledenberichten

Kom naar de conferentie van de WRR over...

Eind oktober 2018 publiceerde de WRR het rappor

Bijeenkomst Integriteit groot succes

Op maandag 22 oktober vond de bijeenkomst Integ

Kom naar de miniconferentie over de...

Op 20 november a.s.