Wereldconferentie ISTR dit jaar bij de VU in Amsterdam

Van 10 tot 13 juli 2018 zal het congres van de International Society for Third Sector Research (ISTR) in Amsterdam aan de Vrije Universiteit plaatsvinden. ISTR is het grootste wereldcongres op het gebied van academisch onderzoek naar non-profits, de civil society, het maatschappelijk middenveld, filantropie en vrijwilligerswerk. Het centrale thema is ‘democratie en legitimiteit’. Er komen tussen de 600 - 750 internationale wetenschappers uit de hele wereld naar Amsterdam om onderzoeksresultaten te presenteren aan elkaar en aan vertegenwoordigers van de Nederlandse sector filantropie.

Het congres wordt georganiseerd door het Centrum voor Filantropische Studies van de VU. Diverse wetenschappers uit Nederland op dit terrein zijn betrokken bij de invulling van het Nederlandse profiel van dit congres.

Woensdag 11 en donderdag 12 juli zijn mede ingericht als Nederlandse dagen. Daar kunnen in zes rondetafels (verdeeld over die twee dagen) Nederlandse fondsen, deskundigen en beleidsmakers in gesprek gaan met internationale onderzoekers en kennis nemen van internationaal onderzoek rond de volgende thema’s:

  1. Hoe samen te werken: overheid- filantropie – bedrijfsleven – NGO’s
  2. Minimum legal norms for optimum conditions in civil society. Mede naar aanleiding van het nieuwe boek van Tymen van der Ploeg, Wino van Veen en Helen Overes
  3. Fiscale regimes
  4. Nalaten in de Gouden Eeuw van de filantropie
  5. Next gen filantropen
  6. Beyond Do it Yourself in Development Aid

Klik hier voor meer informatie
Bron: Geven in Nederland

Laatste Nieuws
Meer nieuws