Schrijf je nu in voor de nieuwe tweedaagse workshop AVG

Aan de slag met de AVG? Goede Doelen Nederland organiseert twee edities van een tweedaagse workshop Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) voor goededoelenorganisaties. Ook niet leden kunnen zich hier voor inschrijven. Ben je (nog) geen lid van Goede Doelen Nederland? Organisaties die deelnemen aan onze workshops AVG en lid willen worden van Goede Doelen Nederland ontvangen 250 euro korting op hun lidmaatschap. De eerste editie is op 13 en 20 juli. De tweede editie op 31 augustus en 7 september. Steeds van 10.00 – 16.00 uur.   

Wat leer je?
Privacywetgeving speelt een steeds belangrijkere rol. De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is op 25 mei 2018 ingegaan. Het is van belang je goed bewust te zijn van de, deels nieuwe, rechten en plichten van je organisatie en van degene wiens persoonsgegevens je verwerkt. In deze workshop worden de belangrijkste verplichtingen uit de AVG besproken en leer je deze toepassen op de processen in je eigen organisatie. De workshop is interactief en praktisch van aard. Aan de hand van praktijkvoorbeelden, discussie, eigen inbreng en concrete formats en templates wordt de theorie uit de wetgeving verhelderd. Het toepassen van wat je geleerd hebt en het gebruik van de aangeboden formats in je eigen organisatie zorgen ervoor dat je organisatie aan de verplichtingen uit de AVG voldoet.

Voor wie bestemd?
De workshop is bestemd voor medewerkers van goededoelenorganisaties. Zowel voor leden als voor niet leden van Goede Doelen Nederland in de diverse categorieën (welzijn en cultuur, gezondheid, internationale samenwerking en natuur, milieu en dierenbelangen) met een verantwoordelijkheid in het management van de organisatie en/of een specifieke verantwoordelijkheid met betrekking tot het AVG-proof maken van de organisatie.

Programma
Er zijn twee lesdagen. De navolgende onderwerpen staan centraal:

 • Wat moet je concreet regelen in je organisatie nu de Avg van kracht is geworden
 • Hoe inventariseer je je verwerkingen en hoe leg je deze vast in het verwerkingsregister
 • Wat zijn de verplichtingen van verantwoordelijken en verwerkers en met wie en hoe sluit je een verwerkersovereenkomst af
 • Hoe vergroot je de bewustwording in je organisatie en hoe geef je vorm aan de communicatie
 • Wat moet er in het privacy statement staan en hoe informeer je alle betrokkenen
 • Wanneer moet je toestemming vragen om gegevens te verzamelen en hoe doe je dat
 • Wanneer is er sprake van een datalek en hoe werkt de meldplicht precies

Data tweedaagse workshop (zijn steeds van 10.00 uur tot 16.00 uur en inclusief lunch):  

Editie 1

 • vrijdag 13 juli
 • vrijdag 20 juli 

Editie 2

 • vrijdag 31 augustus
 • vrijdag 7 september

Tussen de lesdagen ligt een periode van een week waarin je wat je tijdens de workshop hebt geleerd, kunt toepassen in je eigen organisatie.

Wie begeleidt de workshop?
De workshop wordt begeleid door Marianne Mathlener. Zij is zelfstandig projectleider en begeleidt organisaties bij de implementatie van de privacywetgeving in de organisatie. Ze heeft inmiddels ruime ervaring met implementatietrajecten bij verschillende goede doelen. Op dit moment doorloopt ze bij het Rode Kruis een uitgebreid traject en helpt ook andere goede doelen met de bij het vertalen van de wet naar concrete maatregelen. Haar aanpak bestaat uit een praktische benadering en het concreet toepasbaar maken van lastige regels uit de wetgeving voor mensen die niet dagelijks met deze materie bezig zijn. Gezamenlijk een vergelijkbaar implementatieproces doorlopen, niet overal het wiel voor hoeven uitvinden en leren van elkaars aanpak is dé manier om op een laagdrempelige manier dit onderwerp aan te pakken. Marianne Mathlener begeleidde al eerder workshops over dit onderwerp voor Goede Doelen Nederland.

Locatie
De workshop wordt gegeven bij Goede Doelen Nederland. Wees er snel bij want het aantal plaatsen is beperkt.

Aanmelden kan via dit aanmeldformulier. 
Lees hier het volledige programma.

Kosten leden
De deelnemersprijs voor leden bedraagt € 395,- excl. BTW.

Kosten en korting op contributie niet-leden
De deelnemersprijs voor niet-leden bedraagt  € 495,- excl. BTW voor de beide lesdagen. Het is niet mogelijk om je voor een enkele lesdag op te geven. Als je uiterlijk op de laatste lesdag lid dan wel aspirant-lid wordt van Goede Doelen Nederland ontvang je € 250,- korting op de contributie voor het eerste lidmaatschapsjaar. 

 

Laatste Nieuws
Meer nieuws