Grootste wetenschapscongres filantropie dit jaar in Nederland

De International Society for Third-sector Research (ISTR) is de grootste internationale organisatie voor de civil society, filantropie en de non-profit sector. Op 10 t/m 13 juli 2018 komen zo’n 1000 deelnemers uit de hele wereld naar Amsterdam om onderzoeksresultaten aan elkaar te presenteren op het vierdaagse ISTR-congres.  

Het is de eerste keer dat Nederland dit congres organiseert. Eerder waren onder meer Kaapstad, Toronto, Bangkok, Münster en Stockholm gaststeden. Het congres wordt georganiseerd door de VU (Center for Philanthropic Studies) in samenwerking met onder andere Erasmus Center for Strategic Philanthropy, De Universiteiten van Maastricht, Tilburg, Utrecht en Nijmegen en Nijenrode.

Nederland op de kaart
Doel van het congres is om Nederland op de kaart zetten als filantropisch land met de grootste non-profit sector en daarbinnen een groeiende filantropische sector; om de Nederlandse (internationale) onderzoekstraditie op het gebied van filantropie (Geven in Nederland/ Giving Europe/ Global Giving) onder de aandacht te brengen; en om wetenschap, praktijk en beleid (Science in Society) met elkaar te verbinden.

 

 

Laatste Nieuws
Meer nieuws