Graag stellen we twee nieuwe directeuren voor

In de afgelopen periode zijn weer twee nieuwe directeuren gestart. 

Cathelijne Broers nieuwe directeur van het Prins Bernhard Cultuurfonds
Cathelijne Broers is sinds 1 november 2020 de nieuwe directeur van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Sinds 2002 was ze werkzaam bij De Nieuwe Kerk/ Hermitage Amsterdam, vanaf 2011 als algemeen directeur. Eerder werkte ze bij de NOS en de Rijksdienst voor de Monumentenzorg. Ze heeft kunstgeschiedenis en bedrijfskunde gestudeerd.

Cathelijne: “In mijn baan als directeur van twee musea zonder collectie, heb ik geleerd wat het is om iets te maken en om samen te werken met andere instellingen. Het grootste cultuurfonds van Nederland biedt mij de mogelijkheid om mij in te zetten voor de cultuur én natuur in brede zin. En of het nu bezuinigingen zijn, corona of andere tegenwind, cultuur en natuur blijven belangrijk voor de verbinding in onze maatschappij. Een sterk Prins Bernhard Cultuurfonds kan in alle tijden een belangrijke rol vervullen. Daar wil ik mij graag voor inzetten”.

 

Fotograaf: Janiek Dam

Marit Maij nieuwe directeur bij ActionAid 
Per 18 januari is Marit Maij gestart als directeur van ActionAid. Marit heeft een veelzijdige loopbaan achter de rug als politicus en diplomaat. Zo was zij onder andere lid van de Tweede Kamer voor de PvdA en werkte zij bij het ministerie van Buitenlandse Zaken op de afdelingen voor asiel en migratie en voor humanitaire programma’s. Ook was ze werkzaam op de Nederlandse Ambassades in Costa Rica en Beijing. De afgelopen periode zette zij zich bij CNV Internationaal in voor werknemers in het mondiale zuiden.

Marit: “Een van mijn speerpunten voor de komende jaren is het bewustzijn hier vergroten dat onze acties in Nederland invloed hebben op de levens van mensen in het mondiale zuiden. De coronacrisis heeft als geen ander laten zien hoe alles in de wereld met elkaar verbonden is en heeft de weeffouten en ongelijkheden, inclusief gender ongelijkheid, in het huidige economische systeem blootgelegd. Juist nu is het tijd om in te zetten op verandering. Ik kijk er erg naar uit om middels campagnes en lobby me samen met vrouwen en gemeenschappen over de hele wereld sterk te maken voor een economie en samenleving die werkt voor iedereen; een wereld zonder onrecht, armoede, ongelijkheid en uitbuiting.” 

Fotograaf: Max Koot Studio

Laatste Nieuws
Meer nieuws