Goededoelenloterij nu officieel op lijst Cultureel Erfgoed

De Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed in Nederland (UNESCO) heeft haar lijst 27 september 2017 officieel uitgebreid met de Goededoelenloterij. Goede Doelen Nederland heeft, op verzoek van betrokkenen, de Goededoelenloterij voorgedragen voor plaatsing op de lijst. Deze week is dit met de ondertekening van het certificaat immaterieel erfgoed officieel gemaakt.

Dat de goededoelenloterij nu officieel aan de lijst van Cultureel Erfgoed is toegevoegd, is een belangrijke erkenning van onze sector. Het is mooi dat we deze traditie kunnen overdragen aan volgende generaties. Samen met de goededoelenloterij werken we immers aan een samenleving waarin maatschappelijke binding, actief burgerschap en zingeving centraal staan’, zegt Gosse Bosma, directeur van Goede Doelen Nederland.  

De Goededoelenloterij is een traditie die al lang bestaat. Met de verkoop van loten wordt geld ingezameld voor goede doelen. De helft van ieder verkocht lot gaat naar goede doelen. De bekendste loterijen zijn de Nationale Postcode Loterij, de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij. Maar er zijn ook individuele loterijen zoals bijvoorbeeld Jantje Beton Loterij, Zonnebloemloterij, Grote Clubactie Loterij, KWF seizoensloterij, SupportActie Loterij en Nationale Scoutingloterij.

Laatste Nieuws
Meer nieuws