Goede Doelen Nederland geschokt door fraude Stichting Droomwens

Op 28 november is de directeur van Stichting Droomwens aangehouden op verdenking van verduistering van ruim acht ton aan donatiegeld. Stichting Droomwens zamelde geld in om dromen te verwezenlijken van onder meer kinderen die een traumatische ervaring achter de rug hebben. Goede Doelen Nederland is geschokt dat donateurs hier ernstig zijn misleid en de beloofde activiteiten voor de kinderen niet hebben plaatsgevonden. 

Hier worden donateurs, die met de beste bedoelingen geld geven, misleid. Zieke, getraumatiseerde kinderen zitten met lege handen. Dat dit is gebeurd is echt afschuwelijk’ zegt Jan van Berkel voorzitter Goede Doelen Nederland.

Stichting Droomwens is geen Erkend Goed Doel en onttrok zich daarmee aan de strenge regels en kwaliteitseisen van de Erkenningsregeling. Erkende Goede doelen laten zien dat zij de zaken op orde hebben en transparant zijn over inkomsten, bestedingen en bereikte resultaten. Zij worden daarop jaarlijks gecontroleerd door het CBF, de onafhankelijke toezichthouder van goede doelen. De Erkenning is een belangrijke waarborg voor een betrouwbare sector en het voorkomen van misstanden. Inmiddels staat zo’n 80% van het geefgeld onder toezicht. 

Van Berkel: ‘Maar dat moet natuurlijk 100% worden, alleen zo kunnen we de wanpraktijken zoals van Stichting Droomwens uitbannen. Alle goede doelen zouden zich moeten laten erkennen. Donateurs wil ik graag meegeven: Wil je doneren aan een goed doel? Let op het ‘CBF Erkend Goed Doel’ logo. Dan weet je zeker dat je geld goed terecht komt!

Zie hier de reactie van Goede Doelen Nederland in de uitzending van EenVandaag 29 november.

Laatste Nieuws
Meer nieuws