Goede Doelen Gids 2018 is uit

De Goede Doelen Gids, uitgave 2018, is inmiddels verstuurd en online gezet op goededoelennederland.nl en goededoelen.nl. De gids geeft zoals altijd informatie over de fiscale wetgeving en verschillende manieren van schenken en nalaten. Daarnaast bevat de gids beschrijvingen van de missie en de activiteiten van 192 goede doelen, zowel van leden, als van een aantal niet-leden van Goede Doelen Nederland. De informatie over de goede doelen is bijgewerkt tot maart 2018. Voor alle goede doelen in de gids geldt dat zij Erkend Goed Doel zijn of de Erkenning bij het CBF hebben aangevraagd.

Nieuw zijn de vormgeving en indeling van de gids. De belangrijkste verandering is dat elk goed doel een eigen pagina heeft. De goede doelen zijn ingedeeld in de acht categorieën die het CBF hanteert:● gezondheid ● internationale hulp & mensenrechten ● religie & levensbeschouwing ● welzijn ● dieren● kunst & cultuur ● onderwijs ● natuur, milieu & wildlife. Achterin de gids zijn alle organisaties met gegevens die een notaris veelal nodig heeft, zoals KVK nummer en statutaire naam, overzichtelijk op alfabetische volgorde gezet. Ook bevat de gids een lijst met alle erkende goede doelen.

De gids is onder meer verstuurd naar de, bij de KNB (Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie) aangesloten notariskantoren, relaties and charity desks van banken. Verder zullen de 150 kantoren van Netwerk Notarissen (150 vestigingen, 600 notarissen) de digitale Goede Doelen Gids op hun site plaatsen.

 

Laatste Nieuws
Meer nieuws