Bericht van ITGD voor interne toezichthouders

Graag doorsturen naar de interne toezichthouders: ITGD (Stichting Intern Toezicht Goede Doelen) biedt een online survey voor zelfevaluatie voor de interne toezichthouder en organiseert op 3 maart een online introductieprogramma om kennis te maken met toezicht in de goededoelensector. 

Online survey voor zelfevaluatie
Stichting ITGD biedt exclusief voor aangesloten organisaties een online survey voor zelfevaluatie die gebruikt kan worden door raden van toezicht of besturen van goede doelen. De tool wordt tegen een sterk gereduceerd tarief aangeboden.

Raden van toezicht of besturen van goede doelen die werken volgens de richtlijnen van ‘goed bestuur en toezicht’ en de erkenningsregeling, verplichten zich tot een jaarlijkse zelfevaluatie. De online survey stelt relevante vragen en biedt vervolgens een uitgebreide, heldere rapportage. Alle kerntaken van de raad van toezicht of het bestuur komen aan bod. De resultaten geven inzicht in de bespreek- en verbeterpunten.

Jan van Berkel, voorzitter bestuur Goede Doelen Nederland over de online zelfevaluatie: ‘Als bestuur van Goede Doelen Nederland hebben we dit jaar ter voorbereiding op onze jaarlijkse zelfevaluatie de online evaluatie tool van ITGD uitgeprobeerd. Dat is zeer goed bevallen. Het invullen van de vragenlijst was voor ieder bestuurslid een nuttige voorbereiding en in beperkte tijd gedaan. Aan de hand van de rapportages kregen we in no time de relevante issues op tafel, waarop nadere discussie nodig was en we keuzes hadden te maken. Van harte aanbevolen!

Heeft de raad van toezicht of het bestuur van jouw organisatie de jaarlijkse zelfevaluatie op de agenda staan? Attendeer hen dan op deze online survey voor zelfevaluatie. 

Online introductieprogramma 3 maart
Toezichthouders van goede doelen zijn van harte uitgenodigd voor een introductie over de meest relevante facetten die deze sector zo uniek maken. ITGD organiseert elk jaar een aantal (online) bijeenkomsten waarmee nog beter invulling gegeven kan worden aan de belangrijke taak van de interne toezichthouder.

Met het online introductieprogramma van ITGD wordt de (basis)kennis van de goededoelensector op een hoger niveau gebracht door experts en ervaren toezichthouders uit de sector: Jan van Berkel (voorzitter Goede Doelen Nederland), Saskia Laseur (managing partner/notaris Van Doorne), Frederike van Harskamp (kandidaat-notaris Van Doorne) en Job Terlingen (partner Audit & Assurance BDO Nederland). Deze interactieve bijeenkomst biedt de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan om ervaringen uit te wisselen en biedt kennis en handvatten die direct toepasbaar zijn in het toezicht. Voor meer informatie en aanmelden klik hier.

Meer info over ITGD of aansluiten? Klik hier.

Laatste Nieuws
Meer nieuws