Begin april verschijnt de Goede Doelen Gids 2018

De gids geeft zoals altijd uitgebreide informatie over de fiscale wetgeving en verschillende manieren van nalaten en schenken. Daarnaast bevat de gids omschrijvingen van 192 goede doelen, zowel van leden, als van een aantal niet-leden. Alle goede doelen die in deze gids zijn opgenomen, zijn Erkend Goed Doel of hebben de Erkenning bij het CBF aangevraagd. De meeste goede doelen die in deze gids zijn opgenomen zijn lid van de brancheorganisatie Goede Doelen Nederland.

De gids heeft een andere vormgeving gekregen. Belangrijkste verandering is dat elk goed doel een eigen pagina heeft. De goede doelen zijn ingedeeld in de 8 categorieën die het CBF hanteert: gezondheid, internationale hulp & mensenrechten, natuur, milieu & wildlife, dieren, welzijn, kunst & cultuur, religie & levensbeschouwing en onderwijs. Verder zijn achterin de gids alle organisaties met gegevens die een notaris veelal nodig heeft zoals KVK nummer en statutaire naam, overzichtelijk op alfabetische volgorde gezet. Ook is er een lijst met alle erkende goede doelen te vinden.

De gids wordt onder meer verstuurd naar de, bij de KNB (Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie) aangesloten notariskantoren, relaties and charity desks van banken. Verder zullen de 150 kantoren van Netwerk Notarissen (150 vestigingen, 600 notarissen) de digitale Goede Doelen Gids op hun site plaatsen.

Laatste Nieuws
Meer nieuws