Spreekuur ABN AMRO

Onze strategisch partner ABN AMRO houdt een telefonisch spreekuur iedere dinsdag van 10.00-11.00 speciaal voor leden van Goede Doelen Nederland. Zij delen graag hun expertise in deze uitdagende tijd.

Dit spreekuur betreft de volgende drie onderwerpen (gebaseerd op de vragen die ABN AMRO de afgelopen periode veel heeft gekregen): 

 1. Gedrag filantropen: Wat beweegt de filantroop in dit corona tijdperk? Hoe breng je jouw nieuwe initiatieven onder de aandacht van major donors? En wat is voor hen belangrijk, nu en later? Specialisten van de afdeling Filantropie Advies staan stil bij de profielen van major donors en de impact van de coronacrisis op hun geefgedrag. Ook werpen ze een blik op de trends en ontwikkelingen in de sector en delen ze fondsenwerving tips and tricks.
 2. De situatie op de effectenbeurzen en de economische vooruitzichten: De corona-crisis heeft het nodige teweeg gebracht op de effectenbeurzen. Wat betekent dit voor mijn beleggingen? Wat zijn de economische vooruitzichten en waarom? En wat betekent dit voor mijn liquiditeitsprognose? 
 3. Alternatieven voor fondsenwerving: Het collecteren, de evenementen en het fysiek benaderen van (potentiele) donateurs is niet mogelijk in de huidige omstandigheden. Dit kan een behoorlijke impact hebben op de inkomsten en het werven van nieuwe donateurs. De relatiemanagers van Instituten&Charitas en de Cash Management Consultants denken graag mee over alternatieve mogelijkheden. Een oplossing waar ABN AMRO in kan voorzien is het gebruik van Tikkie. Inmiddels maken circa 150 goede doelen gebruik van Tikkie. Andere onderwerpen van gesprek zijn: Hoe activeer je een donateur op een alternatieve manier, hoe collecteer je via je eigen sociale netwerk en hoe werkt het als je donaties wilt werven via Social Media?

SPREEKUUR, iedere dinsdag van 10.00-11.00

 1. Vragen over filantropie/major donors?
  Je kan bellen met Frank Aalderinks, hoofd Filantropie Advies (06-83699493) of Lieke van ’t Veer, adviseur Filantropie (06-27653924).
 2. Vragen over de effectenbeurzen of de economische vooruitzichten?
  Je kan bellen met Rob Verkoulen, senior beleggingsadviseur/vermogensbeheerder (06-51479239)
 3. Vragen over alternatieven voor fondsenwerving en Tikkie?
  Je kan bellen met Bart van Kreel, senior relatiemanager fondswervende instellingen (06-30562331) of Shalinie Bakker, cash management consultant (06-22769912).

WEBINARS CORONAVIRIS EN UW BELEGGINGEN ABN AMRO
Wat is de impact van de coronavirus op de financiele markten en wat zijn de vooruitzichten beurs? En wat betekent dit allemaal voor de beleggingsstrategie van ABN AMRO? 
ABN AMRO heeft de afgelopen periode 3 webinars 'Het Coronavirus en uw beleggingen' gegeven. Hieronder kun je ze terugkijken. 

Kijk het webinar 'Het Coronavirus en uw beleggingen' deel 1 terug.
Kijk het webinar 'Het Coronavirus en uw beleggingen' deel 2 terug
Kijk het webinar 'Het Coronavirus en uw beleggingen' deel 3 terug

WEBINAR 'LEIDERSCHAP IN CRISISTIJD' 
Het coronavirus en de maatregelen die wereldwijd worden genomen hebben een grote impact op onze samenlevingen en ons gedrag. Ook voor het werk van maatschappelijke organisaties heeft het grote en directe gevolgen. Vragen als: Hoe gaat u als directeur hiermee om? Wat vraagt dit van u als bestuurder/toezichthouder van een goed doel? Om als organisatie optimaal te reageren op een grootschalige externe schok zijn oplossingen nodig, nieuwe ideeën en de flexibiliteit om te veranderen. Hoe zorgt u ervoor dat de kansen weer volop gepakt kunnen worden? komen aan bod. 

Ben Tiggelaar (expert in leiderschap en verandering) deelt de belangrijkste inzichten en learnings en betrekt de deelnemers in de discussie over goed leiderschap in deze bijzondere omstandigheden. Marieke van Schaik (Algemeen Directeur van het Nederlands Rode Kruis) vertelt vanuit haar eigen ervaring welke lessen zij meeneemt uit de afgelopen periode en hoe zij de afgelopen periode de succesvolle koers van haar organisatie heeft bepaald.  

Kijk het webinar 'Leiderschap in crisistijd' terug.