Ondersteuning deskundigen

De deskundigen op het gebied van HR en aanverwante gebieden bieden nuttige informatie, zowel over de gevolgen van, als de omgang met de coronacrisis. Hieronder vind je informatie van AWVN, Mazars, Kennedy van der Laan, GIMD en Randstad.

AWVN
Met werkgeversorganisatie AWVN heeft Goede Doelen Nederland een samenwerking voor ondersteuning van de leden.
Contactpersoon: Geke Kinkhamer via de werkgeverslijn: werkgeverslijn@awvn.nl / 070 - 850 86 05.

NOW-regeling

DIVERS

 • Onderzoek AWVN over ondersteuning door werkgevers van werkende ouders tijdens lockdown. 
 • AWVN heeft een webpagina ‘coronacrisis en werk’ die zij voortdurende actualiseren met onderwerpen zoals vergoeding mondkapjes, handreiking opstarten van je organisatie in de 1,5-metereconomie, handreiking voorkomen uitval medewerkers. Klik hier.
 • Daarnaast vult AWVN een aparte pagina met vragen die specifiek bij inclusieve werkgevers spelen, zoals: geldt de no-riskpolis ook als een werknemer besmet is met het coronavirus. Klik hier.
 • Eén van de 6 nieuwe belastingmaatregelen is het eenmalig verhogen van de vrije ruimte van de werkkostenregeling. Klik hier voor mee informatie.
 • Voor organisaties die nu juist tijdelijk meer werk hebben, een modelovereenkomst collegiaal inlenen/uitlenen arbeidskrachten. Zie deze link.​

RANDSTAD (partner van Goede Doelen Nederland)

 • Leden krijgen korting op de tarieven van Randstad. Neem bij interesse contact op met Anton den Haan van Randstad (anton.den.haan@nl.randstad.com / 06 - 57 11 57 67).

ADVER-ONLINE (Partner van Goede Doelen Nederland)

 • Een document (onder DOCUMENTEN op deze pagina) over werving via vacatures in coronatijd: ‘Hoe maak je vacatures 'coronaproof?’ 

MAZARS 
Mazars, gespecialiseerd in accountancy, belastingadvies en consultancy, steunt leden van Goede Doelen Nederland via de helpdesk (anderhalf uur gratis advies).
Contactpersoon: Ron Horsmans, partner goede doelen, ron.horsmans@mazars.nl | 088 277 23 14.

 • Webinar over de NOW-regeling, van 14 april over de aanvraagprocedure, rekenvoorbeelden, voorwaarden, inspanningsverplichtingen en overige steunmaatregelen. Bekijk het hier.
 • Rekentool voor de NOW-maatregel voor inzicht in de hoogte van de subsidie in maart, april en mei, het voorschot en de maandelijkse termijnen. Te downloaden via NOW-rekentool.
 • Wat zijn uw rechten en plichten als werkgever. Klik hier.
 • Coronacrisis en btw, enkele tips. Klik hier.
 • Aandachtspunten voor de goededoelensector. Klik hier.

KENNEDY VAN DER LAAN
Twee arbeidsrechtsadvocaten van Kennedy van der Laan zijn aan de helpdesk verbonden voor het geven van advies.

Marjolein Bouman en Joëlle Boulet, arbeidsrechtadvocaten bij Kennedy van der Laan, maken deel uit van de helpdesk van Goede Doelen Nederland. Stel hen je vragen. Zij geven tot anderhalf uur gratis advies aan leden.

GIMD
De Telefonische Hulplijn van GIMD is in verband met de coronacrisis uitgebreid. Medewerkers kunnen 7 dagen per week en 24 uur per dag naar deze hulplijn bellen. Ze worden dan te woord gestaan door één van professionele bedrijfsmaatschappelijk werkers voor een persoonlijk gesprek en een luisterend oor.   

Wanneer je van de hulplijn gebruik wilt maken, vul je de overeenkomst in (‘Opdrachtformulier telefonische hulplijn’, onder DOCUMENTEN) en stuur je deze ondertekend naar klantsupport@gimd.nl. Je ontvangt vervolgens het speciaal opengestelde telefoonnummer, samen met een bericht dat je kunt plaatsen op je  websites en/of kunt doorsturen naar je medewerkers. Voor meer informatie bekijk je het document 'Telefonische hulplijn medewerkers’ (onder DOCUMENTEN).

Het tarief van deze hulplijn is € 125,00 per gesprek. Gebleken is dat gesprekken gemiddeld een uur duren. De lijn blijft in ieder geval tot 1 juni beschikbaar. Daarna wordt bekeken of er nog behoefte aan is. Zijn er nog aanvullende vragen, neem dan gerust contact op met GIMD via Tieneke Kaspers, Hoofd bedrijfsbureau, telnr. 088-800 85 00.

HUMAN CAPITAL GROUP
Goede Doelen Nederland werkt sinds 2010 samen met Human Capital Group o.a. voor het tweejaarlijkse beloningsonderzoek.

Lees een artikel over ‘HR-strategie na de crisis’; geschreven op basis van 20 gesprekken met HR-directies in Nederland. Zie onder DOCUMENTEN, of luister de podcast.

Met het oog op de Coronacrisis doet Human Capital Group een specifiek aanbod aan webinars, scans en advies. Thema’s van dit aanbod zijn bijvoorbeeld:

 • (Wettelijke en juridische) maatregelen als gevolg van de crisis
 • Leiderschap in tijden van crisis en bij werken op afstand
 • Betrokkenheid en motivatie van medewerkers
 • Werkplezier en werkvermogen
 • (Team)samenwerking.

Human Capital Group organiseert het aanbod met partners HR Academy (trainingen, masterclasses, seminars/webinars), Preventned (specialist in werkplezier en werkvermogen), AnalitiQs (datagedreven HR) en Future Communication (communicatiespecialisten). Een deel van het aanbod is gratis en voor het betaalde aanbod krijgen leden een korting van 20%.

Hoe maak je gebruik van dit aanbod?

 1. Jan Tjerk Boonstra van Human Capital Group maakte al deel uit van de helpdesk van Goede Doelen Nederland (voor HR-strategie en bestuurdersbeloning). Klik hier voor nadere informatie hierover. Hij fungeert nu specifiek i.v.m. corona als vraagbaak voor organisatie- en HRM-gerelateerde vragen. Jan Tjerk is tevens intermediair naar de partnerorganisaties en hun aanbod.
 2. Door de link te volgen naar het aanbod van HR Academy waar een actueel overzicht staat van webinars en andere vormen van online informatie- en kennisdeling.
 3. Door de link te volgen naar de website van Preventned waar leden gratis gebruik kunnen maken van de Human Capital Monitor. Deze vragenlijst brengt met enkele vragen in kaart hoe het staat met het werkvermogen van je medewerkers.
 4. Door de link te volgen naar een vragenlijst van AnalitiQs waar je gratis gebruik kunt maken van de Corona Check-in. Deze tool bestaat uit een survey met vijf vragen en een online dashboard, waarmee je het welzijn van de medewerkers kunt monitoren en direct inzicht verkrijgt in wat je als werkgever kunt doen om hen en je eigen organisatie zo goed mogelijk door deze uitdagende tijd te loodsen.

Organisaties die aangesloten zijn bij Goede Doelen Nederland ontvangen in de maanden april, mei en juni 2020 een korting van 20% op het gehele aanbod van HR Academy. Je kunt gebruik maken van de korting door de kortingscode HRAK20 te vermelden in het opmerkingenveld op het inschrijfformulier (dat je op de website van de academy bij ieder webinar etc. vindt). De korting wordt dan automatisch op de factuur verwerkt. De Goede Doelen Nederland-relatiekorting wordt niet in combinatie met andere geldende kortingsacties toegepast.

HR NETWERK
Maak ook gebruik van het netwerk HR, om je vragen te stellen en/of suggesties en ideeën te delen. Je vindt er nu bijvoorbeeld een uitwisseling over de omgang met vakantieplannen of de betaling van reiskosten. En andere tips. Hoe? Log in op goededoelennederland.nl, klik op je naam rechtsboven en je komt op je dashboard.

Daar scroll je naar het netwerk. Staat het in grijs? zet onder ‘profiel aanpassen’ op je dashboard een vinkje bij HR netwerk. Het netwerk bestaat nu al uit 318 HR-verantwoordelijken.

Gerelateerde Ledenberichten

AWVN over corona en werk, kinderen, verlof...

AWVN vroeg bij hun leden na hoe zij medewerkers

Speciale coronapagina met veel HR-informatie

Sinds enige weken vind je op onze website een p