Vereniging

Online Kennis Festival groot succes

Heb je het gemist? Bekijk nu de opnames terug.
Donderdag 29 november vond het Kennis Festival plaats van Nederland Filantropieland en Goede Doelen Nederland. Dit jaar voor het eerst online. Het programma startte met een Kick Off webinar: Koersen richting 2021 in onzekere COVID-tijden, waaraan ruim 200 personen deelnamen. In de middag vonden er 12 workshops plaats met thema’s als fondsenwerving in crisistijd, impact meten en fondsenwervingstrends. Hier namen in totaal 285 mensen aan deel.
Kick Off webinar
Tijdens het Kick Off webinar gingen Anneke Salden (KNRM), Reinier Spruit en David Verschoor (Hartstichting) met elkaar in gesprek onder leiding van Baukje Stam. Zij deelden hun ervaringen van afgelopen maanden en gaven voorbeelden van succesvolle nieuwe fondsenwervende initiatieven die in de COVID crisis ontstaan zijn. In 2021 proberen ze deze innovatie vast te houden. Reinier: “Probeer de innovatiecultuur die is ontstaan te integreren in je organisatie. Het is heel makkelijk om nu weer in oude patronen te vallen en dat zou zonde zijn.”
Workshops
Speciaal voor het Online Kennis Festival werden de meest gewaardeerde sprekers van het webinarprogramma van afgelopen seizoen gevraagd om ‘s middags een interactieve workshop te geven. Tussen 13.00 uur en 17.00 uur vonden er 12 workshops plaats met thema’s als fondsenwerving in crisistijd, nieuwe inkomsten genereren, geefgedrag in coronatijd, impact meten en Giving Tuesday.
Quiz
Het festival werd afgesloten met De Grote Fondsenwervings Quiz. Met vragen als Hoeveel gaf Nederland in totaal aan goede doelen in 2018 (volgens het onderzoek Geven in Nederland)?
Van welke goed doelen zijn deze bekende Nederlanders ambassadeur? en Welk goed doel is deze week aan de beurt in het landelijk collecterooster? Streden deelnemers fanatiek om de eerste plaats. De winnaars waren Arianne en Esther van Alzheimer Nederland.
Programma terugkijken
Heb jij het Online Kennis Festival gemist? We hebben het Kick Off webinar en alle workshops opgenomen. Als lid van Nederland Filantropieland of Goede Doelen Nederland kun je alle sessies gratis terugkijken wanneer het jou uitkomt. Klik hier voor de opnames.
Let op: Deze opnames zijn eigendom van Goede Doelen Nederland en zijn uitsluitend bedoeld voor de leden van onze vereniging. Het publiceren of bewerken van deze beelden en/of het delen met derden is niet toegestaan.

Laatste nieuws

Default news listing image
Drie nieuwe leden Goede Doelen Nederland
Vereniging
Default news listing image
NVB-standaard voor de non-profit sector is een eerste goede stap
Default news listing image
Jan-Willem de Bruin gestart als projectcoördinator bij Goede Doelen Nederland
Vereniging