Vereniging

Graag stellen we drie nieuwe directeuren aan je voor

Sylvia Siertsema – directeur fondsenwerving Wabiki
Sylvia Siertsema is sinds augustus directeur fondsenwerving bij Wakibi die microfinancieringen biedt in de strijd tegen armoede in ontwikkelingslanden. Ze heeft lang bij Unicef en het Tropeninstituut gewerkt. De afgelopen acht jaar werkte ze in het LUMC voor de 'Female Cancer Foundation' met als doel om baarmoederhalskanker wereldwijd te bestrijden.

Sylvia over Wakibi: ‘Vanuit mijn werk voor Unicef heb ik goede herinneringen aan de effecten van microkredieten. Ze maakten een grote indruk op mij. Ik heb gezien hoe een microkrediet er in Mozambique voor zorgde dat twee vrouwen samen een naaiatelier konden starten. En hoe hun kinderen door de inkomsten naar school konden, ze gezond eten konden kopen en beter gaan wonen. Bij een ander project in Ghana zag ik hoe een groep vrouwen een kippenfarm waren begonnen met een microkrediet. De lening was snel al helemaal afbetaald. Ik kijk ernaar uit om deze herinneringen om te zetten in concrete acties voor Wakibi, waardoor de stichting kan groeien en nog meer ondernemers, als deze ondernemers in landen als Mozambique en Ghana kan helpen."

Fotograaf: Pauline Siertsema

Laura Koppenberg – algemeen directeur Dream4Kids
Laura Koppenberg is per 1 september directeur bij Dream4Kids. Ze werkte hiervoor als organisatieadviseur en werkte van 2015 – 2018 bij Stichting Cliniclowns. Naast de goededoelensector was ze ook lange tijd actief in de media, onder meer bij Endemol, NPO Radio 2 en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

Laura over Dream4Kids: ‘Ons doel is om alle kinderen met een trauma tussen de zes en twaalf jaar een fantastische Droomdag te bezorgen, waardoor ze weer met vertrouwen en moed naar de toekomst durven kijken. Zo’n dag heeft een langdurig positief effect en geeft kinderen echt een nieuwe start. We maken dit mogelijk met een compact team op kantoor in Rosmalen en dankzij de inzet van vele vrijwilligers.’

Fotograaf: Babet Hogervorst

Jasper Kuipers nieuwe directeur van Dokters van de Wereld Nederland.
Jasper Kuipers is per 1 september gestart als nieuwe directeur van Dokters van de Wereld Nederland. Hij was in de periode 2007-2019 werkzaam bij VluchtelingenWerk Nederland, waarvan de laatste jaren in de functie van adjunct directeur. Hier was hij onder andere verantwoordelijk voor de collectieve belangenbehartiging en internationale activiteiten. Jasper was vice-voorzitter van de Europese koepelorganisatie ECRE, waarin ruim 100 vluchtelingenorganisaties vertegenwoordigd zijn en mede-voorzitter van de VN vergadering over hervestiging van vluchtelingen.

Jasper over Dokters van de Wereld Nederland: ‘Ik vind het een eer om leiding te mogen geven aan zo’n prachtige medische mensenrechtenorganisatie en ik heb er enorm veel zin in om mij samen met alle vrijwilligers en medewerkers in te zetten voor de meest kwetsbaren in binnen- en buitenland’,

Fotograaf: Rosely van de Vooren

Laatste nieuws

Default news listing image
SBF-partners passen samenwerking aan, in wisselende coalities verder
Belangenbehartiging
Default news listing image
Reparatie beperking giftenaftrek voor bedrijven bemoedigend
Belangenbehartiging
Default news listing image
Drie nieuwe leden Goede Doelen Nederland
Vereniging