Onderzoek

Doe mee aan het Nationaal Verenigings Onderzoek

Ook weten hoe jouw vereniging er uit ziet ten opzichte van andere verenigingen in de goededoelensector? Doe mee aan het Nationaal Verenigings Onderzoek.

Graag brengen wij het Nationaal Verenigings Onderzoek (NVO) bij je onder de aandacht. Een nieuw initiatief van DNA (De Nederlandse Associatie) en IVBB (Instituut voor Verenigingen Branches en Beroepen) dat tot doel heeft verenigingen te helpen met het vergaren van kennis, inzichten en ideeën. Het NVO brengt alle soorten verenigingen in Nederland in kaart: beroeps-, branche- en vrijwilligersverenigingen.

De resultaten van het onderzoek geven onder andere inzicht in hoe jouw vereniging er uit ziet in vergelijking met andere verenigingen in de goededoelensector. Of vergelijkbare verenigingen een ledengroei hebben of juist een daling en hoe gemakkelijk of moeilijk andere verenigingen bestuursleden kunnen vinden.

De vragenlijst is opgesteld met specialisten uit de verenigingswereld, wetenschappers en verenigingsprofessionals, namens DNA (De Nederlandse Associatie), IVBB (Instituut voor Verenigingen, Branches en Beroepen) en andere initiatiefnemers uit de verenigingswereld. Prof.dr. Lucas Meijs is een van de trekkers van dit onderzoek.

Op 20 november, tijdens de Week van de Vereniging, worden de resultaten van het onderzoek gepresenteerd en is er volop ruimte om te discussiëren met collega verenigingen. Als je deelneemt aan het onderzoek krijg je de resultaten toegezonden.

Je kunt met je vereniging meedoen aan dit onderzoek via deze link.

Meer informatie over het onderzoek en de voordelen van mee doen vind je hier.

Laatste nieuws

Default news listing image
SBF-partners passen samenwerking aan, in wisselende coalities verder
Belangenbehartiging
Default news listing image
Reparatie beperking giftenaftrek voor bedrijven bemoedigend
Belangenbehartiging
Default news listing image
Drie nieuwe leden Goede Doelen Nederland
Vereniging