Kijkcijfers

In 2016 zijn de uitzendingen van Socutera op NPO 1, 2 en 3 maar liefst 78 miljoen keer bekeken, wat neerkomt op 1,5 miljoen bruto kijkers per week. Bruto kijkcijfers geven het  aantal kijkmomenten aan; één uitzending kan in dezelfde week dus meerdere keren door dezelfde persoon gezien zijn.

Om een goed beeld te krijgen van de kijkcijfers, hebben we de gegevens van de afgelopen jaren in kaart gebracht. In de grafiek is het gemiddeld aantal bruto kijkcijfers, in miljoenen, weergegeven over de jaren 2013 tot en met 2016.

De uitschieters hebben over het algemeen te maken met uitzendingen rondom sportevenementen (EK/WK voetbal, Olympische Spelen etc.) of met extra nieuwsuitzendingen vanwege actuele gebeurtenissen. Bij een uitschieter naar beneden gaat het meestal om een vervallen uitzending. Andersom kan het ook zo zijn, dat er opeens 30 seconden over zijn in het uitzendschema. Als Socutera dan wordt ingezet, op een moment dat er toch al extra veel mensen kijken, zie je dat terug in de kijkcijfers, als uitschieter naar boven. 

Stel een vraag

Amanda Meijerink

Socutera en bureaumedewerker
020 - 422 99 77
Email

Actuele informatie over projecten en activiteiten van goede doelen

Goededoelen.nl

Lees meer