Gezamenlijke voorlichtingscampagne 'Toegift'

Op 20 november 2017 is de voorlichtingscampagne ‘Toegift’ gestart, waaraan inmiddels 94 samenwerkende, erkende goede doelen deelnemen. De campagne is gericht op het bespreekbaar maken van het onderwerp ‘nalaten aan het goede doel’. De campagne startte met een televisiecommercial, een website www.toegift.nl en een online campagne op diverse sites en sociale media. Toegift.nl is een initiatief van een tiental goede doelen*. 

Doel van de campagne: bewustwording en bespreekbaar maken
Het doel van de campagne is om mensen bewust te maken van de mogelijkheid  na te laten aan  het goede doel en hen te inspireren het gesprek hierover met hun naasten aan te gaan. Onderzoek toont aan dat steeds meer mensen het mooi vinden dat wordt doorgewerkt aan hun ideaal, ook als ze er niet meer zijn. Het aantal mensen dat overweegt om na te laten aan een goed doel groeit. Tegelijkertijd hebben veel mensen die open staan voor het idee, dit nog niet geregeld. 

De campagne
In de televisiecommercial worden mensen opgeroepen om de website toegift.nl te bezoeken. Daar wordt uitgelegd hoe idealen met een ‘Toegift’ kunnen voortleven. Ook zijn er inspirerende verhalen te vinden van mensen die, samen met hun naasten, deze keuze al hebben gemaakt. 

De campagne zal meerdere jaren lopen. 

*Artsen zonder Grenzen, Dierenbescherming, Greenpeace, Hartstichting,  KNRM, KWF Kankerbestrijding, Leger des Heils, SOS Kinderdorpen, Unicef en Wereld Natuur Fonds.

Alleen leden Login om meer te lezen.

Stel een vraag

Anjelène van Vliet

beleidsmedewerker
06- 52 34 50 47
Email
Externe links
Bijeenkomsten Archief
Gerelateerd Nieuws

Onderzoek Volkskrant: Goede doelen...

Goede doelen profiteren flink van het gunstig e

Campagne nalaten gaat door, aansluiten kan...

Bericht van de initiatiefnemers van de campagne

Gerelateerde Ledenberichten

Wil jij ook deelnemen aan de campagne...

Organisaties kunnen zich vanaf nu weer aansluit

Goede Doelen Gids 2018 in de maak!

Binnen 2 weken krijgen leden – zoals ieder jaar

Campagne nalaten bijna van start

Op 14 september jl.