Update Qarma app

Goede Doelen Nederland heeft eind vorig jaar een gesprek gevoerd met de initiatiefnemer van de Qarma app. Doel van het gesprek was om de app en het proces rondom de lancering van de app, die niet goed verlopen is, te bespreken. Op verzoek van Goede Doelen Nederland is de app toen tijdelijk uit de Appstore gehaald zodat goed de tijd genomen kon worden om beloofde verbeteringen aan te brengen.

De goede doelen waren zonder toestemming vooraf in de app opgenomen. Ook Goede Doelen Nederland is vooraf niet geïnformeerd over de lancering van de app. Veel van onze leden hebben zich direct uit de app laten verwijderen. Tijdens het gesprek met de initiatiefnemer heeft Goede Doelen Nederland aangedrongen op een aantal verbeteringen. De app is met de volgende aanpassingen inmiddels weer live:

  • De app werkt nog steeds met een opt-out constructie, maar alle goede doelen zijn per mail geïnformeerd.
  • Goede doelen die in de app vermeld willen blijven hebben nu de mogelijkheid om zélf hun profiel te beheren via inlog in het Content Management Systeem (CMS). Zij kunnen teksten, afbeeldingen, organisatie- en contactgegevens zelf aanpassen en ook aangeven (tijdelijk) niet zichtbaar te willen zijn.
  • Via dit CMS kunnen goede doelen ook inzicht krijgen in de al ontvangen donaties.
  • De goede doelen die in de app zitten hebben inmiddels hun inloggegevens voor het CMS ontvangen.
  • Goede doelen die alsnog uit de app verwijderd willen worden, kunnen dat ofwel zelf aangeven in het CMS of contact opnemen met de initiatiefnemer. 
  • De app is er nu alleen nog beschikbaar voor Apple. De Android versie komt op korte termijn. 

Met deze app kunnen donateurs anoniem met hun mobiele telefoon geld doneren aan goede doelen. Qarma berekent een bijdrage in de afhandelingskosten van 5% over het totaalbedrag van de donaties aan het goede doel.

Goede doelen die eerder hebben aangegeven niet in de app te willen, zullen deze maand een mail van Qarma ontvangen met inloggegevens. Dit is voor het geval ze in de toekomst toch in de app meegenomen willen worden. Wil je dit niet? Negeer dan deze mail of laat aan de initiatiefnemer weten dat er geen contact meer opgenomen hoeft te worden. 

Wij raden onze leden aan om zelf goed te bepalen of je wel of niet in de app wil en daar actie op te ondernemen. Mocht je in de app zitten of willen, controleer en beheer dan zorgvuldig je eigen gegevens via het CMS. 

Wil je met ons je ervaringen met Qarma delen of van gedachten wisselen hierover, neem dan contact op met Christine van Blitterswijk, vanblitterswijk@goededoelennederland.nl. Voor alle andere vragen, zoals inloggegevens of klachten kun je je het beste richten tot de initiatiefnemer van Qarma, Marco van Bakel marcovanbakel@qarma.nl.

 

Ledenberichten
Meer ledenberichten