Subsidie loopbaanadvies voor werk in ICT in regio’s Groot Amsterdam en Zuid-Limburg

Medewerkers in de regio’s Groot Amsterdam en Zuid-Limburg, die werken of willen werken in de ICT kunnen tijdelijk gebruik maken van een subsidieregeling voor een loopbaanadvies op dit vlak. De regeling gaat uit van de Stichting Centrum Arbeidsmarktvraagstukken ICT (Opleidingsfonds Arbeidsmarkt ICT) dat “de employability van de werknemers in de ICT sector wil verbeteren…”.

Voor de uitvoering van de subsidie-trajecten zijn vier organisaties geselecteerd: Detamo Flex Force, Matchcare, Isential en IsesComputrain.

Matchcare licht toe: “Als organisatie is het slim het talent dat je in huis hebt en haalt, onder de loep te nemen. Wie van de werknemers heeft baat bij de ontwikkeling van 21e-eeuwse ICT-vaardigheden? Wie kan met een beetje bijscholing de overstap maken naar een ICT-functie? Hoe biedt de organisatie huidige én toekomstige ICT-ers voldoende uitdaging en doorgroeimogelijkheden?”.

Voorbeeld van een loopbaanadviestraject:

1. De intake: kennismaking en verwachtingen
2. Online assessment: waar sta je en waar wil én kun je naartoe groeien?
3. Ontwikkelgerichte coaching: de kortste weg naar het loopbaandoel

De subsidie is geldig voor de regio’s Groot Amsterdam en Zuid-Limburg. De regeling loopt tot eind 2018 en kan daarna nog 3-4 maanden doorlopen. Met de subsidieregeling worden de kosten gehalveerd.

Deze regeling kan interessant zijn voor een goededoelenorganisatie met medewerkers in die regio’s als het gaat om (1) een medewerker wiens baan vanwege een reorganisatie op de tocht staat en/of die (2) omgeschoold kan worden naar een ICT-functie.

Lees hier meer over deze ICT-regeling.

Ledenberichten
Meer ledenberichten