Schouten & Nelissen meet de impact van softskill-trainingen

Steeds meer leertrajecten bij Schouten & Nelissen starten met een Ontwikkeldoelenscan. Deelnemers worden door verschillende vragen over vaardigheden, de algemene werkbeleving en de werkcontext geprikkeld om stil te staan bij wat ze willen bereiken en wat ze hiervoor nodig hebben. Vervolgens ontvangen zij een persoonlijk rapport, dat hen precies vertelt waar ze staan en waar hun ontwikkelkansen liggen. De trainer geeft feedback om de ontwikkeldoelen scherper te formuleren. Deelnemers gaan gerichter het leertraject in en houden beter focus op de eigen leerdoelen voor maximale impact.

Na afloop van het traject volgt de eindmeting. Deze Persoonlijke Ontwikkelingsscan geeft opnieuw een uitgebreid rapport en feedback van de trainer. Zo wordt voor deelnemers helder hoe zij zijn gegroeid en hoe zij hun ontwikkeling (zelfstandig) kunnen vervolgen.

Wat betekent dit voor jou als inkoper of HR manager? Je ziet periodiek hoe de investering in open-lijn of incompany-trainingen zich terugbetaalt in gedragsverandering. De metingen zijn inhoudelijk breder dan het onderwerp van de gevolgde training, omdat gedragsinterventies vaak meerdere competenties versterken. Je ontdekt dus hoe medewerkers 360-graden zijn gegroeid en dus niet alleen op één specifieke vaardigheid. De scans meten ook hoe deelnemers het effect van nieuw gedrag in de praktijk ervaren.

Schouten & Nelissen gebruikt de uitkomsten van de scans ook als input voor het continu verbeteren van hun leertrajecten. Omdat de effectmetingen inzicht geven in de effectiviteit van ontwikkeltrajecten, kunnen ze de kwaliteit duurzaam bewaken en optimaliseren.

Wil je meer weten over de meerwaarde van deze scans voor training en ontwikkeldoeleinden, neem dan contact op met Victor Pomp, per e-mail op victor.pomp@sn.nl en mobiel bereikbaar via 06 - 21 26 64 30. Lees hier meer over Schouten & Nelissen.

Ledenberichten
Meer ledenberichten