Online overeenkomst periodiek schenken met belastingvoordeel

Een periodieke schenking aan een goed doel brengt alleen belastingvoordeel mee als deze is vastgelegd in een rechtsgeldig ondertekende overeenkomst of een notariële akte. Het vertrouwde proces, waarbij een papieren overeenkomst afgedrukt, ingevuld en per post opgestuurd moet worden is (ondanks het wegvallen van de notariële tussenkomst) nog bewerkelijk. Softwareleverancier Seneca ontwikkelde daarom een online formulier waarmee de overeenkomst digitaal wordt opgesteld én digitaal wordt ondertekend. Dat biedt gemak, overzicht en financieel voordeel.

Samen met enkele goede doelen heeft Seneca het formulier en de periodiek schenken-overeenkomst geoptimaliseerd voor digitaal gebruik. Dankzij de digitale oplossing zagen deze goede doelen het aantal gesloten overeenkomsten al snel stijgen. De donateur kan het hele proces namelijk starten en direct afronden vanachter de pc, de tablet of de mobiele telefoon.

Betalen naar gebruik
Om het succes van de digitale overeenkomst beschikbaar te maken voor alle goede doelen, bedacht Goede Doelen Nederland samen met Seneca een nieuw concept: betalen naar gebruik. Een eenmalige investering is niet nodig, elk goed doel kan kosteloos aansluiten. Per opgestelde overeenkomst (ingevulde pdf) betaalt het goede doel € 21,50. Een fractie van de notariële kosten en de manuele handelingskosten die eerder bij een periodieke schenking kwamen kijken.

De oplossing wordt aangeboden vanuit een online portaal. Daar wordt informatie getoond over de aangesloten goede doelen en kan de donateur het formulier starten om een periodiek schenken-overeenkomst af te sluiten. Uiteraard is het mogelijk om vanaf de eigen website te linken naar het online formulier, zonder tussenkomst van het portaal.

Wil je ook snel aan de slag met het online formulier Periodiek Schenken? Of wil je meer informatie over de oplossing, het concept en de mogelijkheden? Dan kun je contact opnemen met Gijs Rijnberk, Business Development Manager bij Seneca en met Richard Groenewoud, hoofd diensten van Goede Doelen Nederland via groenewoud@goededoelennederland.nl.

Overigens kan het onder omstandigheden verstandig zijn om een periodieke schenking via de notaris te doen, bijvoorbeeld als het gaat om een groot bedrag.

Ledenberichten
Meer ledenberichten