Online kennissessie over betaalgedrag consumenten en PSD2

Op donderdag 3 december van 16.00 – 17.00 uur organiseert Goede Doelen Nederland een gratis online kennissessie over betalingsverkeer. Tijdens deze sessie staan twee onderwerpen centraal: Patricia Zwaan van de Betaalvereniging geeft een presentatie over segmentatie-onderzoek naar betaalgedrag van consumenten en Jaco Booster, managing partner bij Enigma Consulting, vertelt over de ontwikkelingen op het gebied van PSD2: een nieuwe wet die het betalingsverkeer in de Europese Unie regelt.

Segmentatie-onderzoek van de Betaalvereniging
Waarom maken sommige consumenten wel gebruik van bepaalde betaalmiddelen en anderen niet? Het betaalgedrag van consumenten wordt bepaald door de waarden en houdingen ten aanzien van betalen. Om hier meer inzicht in te krijgen heeft de Betaalvereniging een segmentatie-onderzoek gedaan. Hier kwamen vijf segmenten uit die vertaald zijn naar vijf persona’s: vijf fictieve personen die representatief zijn voor een groep consumenten. Patricia Zwaan vertelt over deze segmenten en het bijbehorende betaalgedrag.

Ontwikkelingen PSD2
Jaco Booster neemt je mee in de ontwikkelingen op het gebied van PSD2: de Europese wet voor betalingsverkeer die een paar jaar geleden is ingegaan. De belangrijkste vernieuwing van PSD2 is dat de rekeninghouder gebruik kan maken van nieuwe betaal- en informatiediensten. De rekeninghouder krijgt het recht om nieuwe partijen toegang te geven tot de betaalrekening bij de bank. Heeft PSD2 tot de betaalrevolutie geleid die we verwacht hadden of gaat die nog komen? En wat betekent dit voor donateurs en voor goede doelen?

Datum:       Donderdag 3 december
Tijdstip:     16.00 – 17.00 uur
Voor wie:    Leden van Goede Doelen Nederland of NLFL   
Locatie:      Via Microsoft Teams

Aanmelden kan via aanmelden@goededoelennederland.nl.

 

 

 

 

Ledenberichten
Meer ledenberichten