AVG documenten vanaf nu beschikbaar

Ook de vierde workshopreeks over de AVG is al weer vol geboekt. Bij voldoende belangstelling wordt een vijfde reeks georganiseerd. Diverse documenten die voor de workshopreeks zijn gemaakt zijn nu beschikbaar.

Privacywetgeving speelt een steeds belangrijkere rol. Met de komst van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is het van belang je organisatie voor te bereiden op de, deels nieuwe, rechten en plichten van je organisatie en van degene wiens persoonsgegevens je verwerkt. In de workshops leer je de belangrijkste verplichtingen uit de AVG kennen en toepassen op de processen in je eigen organisatie.

Inmiddels hebben 60 medewerkers van leden de workshopsreeks gevolgd of hebben zich opgegeven voor de vierde reeks die nog van start gaat. Bij voldoende belangstelling organiseren we nog een extra reeks. Dus als je belangstelling hebt, laat het even weten via secretariaat@goededoelennederland.nl.

Formats en templates
De workshops zijn interactief en praktisch van aard. Aan de hand van praktijkvoorbeelden, discussie, eigen inbreng en concrete formats en templates wordt de theorie uit de wetgeving verhelderd.
Een aantal documenten dat word gebruikt tijdens de workshops, is nu beschikbaar voor alle leden. Het gaat om de volgende documenten:

Voor wie zijn de workshops bestemd?
De workshopreeks is bestemd voor medewerkers van goededoelenorganisaties, leden van Goede Doelen Nederland, met een verantwoordelijkheid in het management van de organisatie en/of een specifieke verantwoordelijkheid met betrekking tot het AVG-proof maken van de organisatie.

Programma
Er zijn vijf workshops. De navolgende onderwerpen staan centraal:

Dag 1:   Het verwerkingsregister
Dag 2:   Verplichtingen van verantwoordelijken en verwerkers
Dag 3:   Bewustwording & communicatie en Privacy beleid (intern) en privacy statement (op de website)
Dag 4:   Toestemming vragen en vastleggen & informeren betrokkenen over gegevensverwerking
Dag 5:   Meldplicht Datalekken

Wie begeleidt de workshops?
De workshops worden begeleid door Marianne Mathlener. Zij is zelfstandig projectleider en begeleidt organisaties bij de implementatie van de nieuwe privacywetgeving in de organisatie. Op dit moment doorloopt ze met het Rode Kruis een uitgebreid traject. Ze heeft daarnaast ook ervaring met privacy trajecten bij andere organisaties. Haar aanpak bestaat uit een praktische benadering en het concreet toepasbaar maken van lastige regels uit de wetgeving voor mensen die niet dagelijks met deze materie bezig zijn. Gezamenlijk een vergelijkbaar implementatieproces doorlopen, niet overal het wiel voor hoeven uitvinden en leren van elkaars aanpak is dé manier om op een laagdrempelige manier dit onderwerp aan te pakken.

Kosten
De deelnemersprijs is per persoon €695,- excl. BTW voor de volledige reeks workshops. Het zal niet mogelijk zijn om je voor een enkele workshop op te geven.

Als je vragen hebt, kun je contact opnemen met Margreet Plug (via plug@goededoelennederland.nl).

Overige dienstverlening
Goede Doelen Nederland heeft ook een samenwerkingsovereenkomst met DMCC gesloten. Voor details klik hier.
DMCC helpt organisaties om te voldoen aan de voorwaarden die de AVG stelt.
Ook ontwikkelden zij een privacy-E-learning over de AVG voor het vergroten van de bewustwording van medewerkers van organisaties.
In de Privacy E-learning Suite zijn diverse programma’s beschikbaar. De beheerder bepaalt welke medewerker welke privacy E-learning volgt. Leden van Goede Doelen Nederland ontvangen gedurende de maand mei 10% korting op het tarief.
Met DMCC DataTransfers kunnen organisaties bovendien databestanden uitwisselen met leveranciers en andere organisaties waarbij bestanden versleuteld worden verstuurd. Voor leden van Goede Doelen Nederland geldt een tarief van € 12,- euro per gebruiker per maand.

Informatie over de diverse mogelijkheden kan worden ingewonnen bij DMCC via 088-999 73 11 of via een e-mail naar info@dmcc.nl.

 

Ledenberichten
Meer ledenberichten