Actieve inzet van NuTestament blijkt effectief

Recent heeft NuTestament een jaarrapport uitgebracht over het gebruik van de website voor nalaten aan goede doelen. Een aantal bevindingen uit het rapport:

  • Op basis van de cijfers in het vierde kwartaal blijkt dat goede doelen die het concept van NuTestament ook actief uitdragen als een goed alternatief om je testament te maken - bijvoorbeeld in persoonlijke gesprekken, nieuwsbrieven en presentaties -, veel succesvoller zijn dan goede doelen die een meer afwachtende houding aannemen.     
  • Mensen nemen meestal meerdere goede doelen in hun testament op. Dit wordt vooral zichtbaar wanneer zij legaten opnemen in hun testament, waarbij geldt dat men het zelden bij èen legaat houdt. Alleen de goede doelen met wie NuTestament samenwerkt kunnen als legataris geselecteerd worden.
  • Een groeiend aantal mensen neemt goede doelen op in hun testament via NuNotariaat.nl/samenlevingscontract*. In het vierde kwartaal zijn langs deze weg 16 goede doelen opgenomen. 
  • Alle goede doelen die meer dan 10 maal in de concepttestamenten werden opgenomen, ontvangen een individuele rapportage. 11 deelnemende goede doelen komen hiervoor in aanmerking.
  • Slechts 2% van alle bezoekers van NuNotariaat.nl/testament is afkomstig van een directe link op een website van een van de goede doelen.

Algemeen
Via nunotariaat.nl/testament en nunotariaat.nl/samenlevingscontract kunnen mensen eenvoudig en voordelig zelf online een testament opstellen. Bezoekers van de site krijgen de vraag of men wil nalaten aan goede doelen. Uit een scroll-lijst kunnen zij een keuze maken voor een goed doel waarmee NuNotariaat een samenwerkingsovereenkomst heeft gesloten. De gegevens van het gekozen goede doel worden automatisch in de akte ingevoerd.

NuNotariaat werkt momenteel samen met 42 notariskantoren uit het hele land, waarbij de verwachting is dat dit aantal zal doorgroeien tot 50. Sinds de oprichting in 2014 zijn zo bijna 10.000 testamenten gemaakt. In 2016 begon NuTestament met 20 goede doelen. Inmiddels werken ruim 70 goede doelen met hen samen. Dit aantal groeit stevig door.
Leden kunnen gratis deelnemen. Wanneer je hierin geïnteresseerd bent, neem dan een kijkje op NuNotariaat.nl en/of leg contact met Koen Schenau, medeoprichter van NuNotariaat, via koenschenau@nunotariaat.nl.

In totaal is nu, sinds de start van de samenwerking eind 2016, een bedrag van EUR 315.900,- gelegateerd via de website. Bovendien zijn goede doelen 393 keer als erfgenaam opgenomen (de waarde van de 393 erfstellingen is vanzelfsprekend nog moeilijk in te schatten). Op deze manier komt informatie voor goede doelen beschikbaar die voorheen onbereikbaar was.

*In december zijn de drie verschillende websites NuTestament.nl, NuSamenlevingscontract.nl en NuLevenstestament.nl ondergebracht in een nieuw ontwikkelde website NuNotariaat.nl. Op deze wijze is het duidelijk dat de drie websites bij hetzelfde bedrijf horen. De algemene informatie zoals de kennisbank en de veel gestelde vragen zijn daarmee geïntegreerd in één website terwijl de drie verschillende vragenmodules als verschillende producten worden aangeboden. Op deze wijze is er een centraal platform gecreëerd waarop verdere groei mogelijk is.

Ledenberichten
Meer ledenberichten