Samenwerking kennispartners

Goede Doelen Nederland werkt samen met NEVI en de Hanzehogeschool Groningen op het gebied van inkoopprofessionalisering en kostenbeheersing.

NEVI
Met NEVI hebben we sinds 2011 een maatschappelijk partnership. Leden profiteren van diverse voordelen en krijgen toegang tot het kennisnetwerk van NEVI. De samenwerking richt zich op het bevorderen van kostenbeheersing en professionele inkoop. Kennisdeling door middel van trainingen en workshops, maar ook door handvatten als de model inkoopvoorwaarden voor goede doelen zijn hier concrete voorbeelden van. 

Hanzehogeschool Groningen
Hanzehogeschool Groningen is partner op het gebied van inkoopprofessionalisering. Jaarlijks krijgen leden de gelegenheid om in het kader van de minor inkoopmanagement van de Hanzehogeschool Groningen (inkoop)onderzoek te laten uitvoeren door studenten. De onderzoeksonderwerpen variëren van het uitvoeren van een spendanalyse tot het adviseren over te voeren inkoopbeleid.

Ieder jaar wordt het beste onderzoek beloond met de 'Nevi Promise Purchase Award'. De kwaliteit van de onderzoeken is hoog. Het is daarom extra bijzonder dat twee jaar op rij een onderzoeksopdracht van een goed doel heeft gewonnen. In 2014 won het onderzoek van het Rode Kruis en in 2015 ging de prijs naar de studenten die voor Goede Doelen Nederland onderzoek deden naar categoriemanagement. Onlangs verscheen er een artikel over dit laatste onderzoek in het inkoopvakblad Deal.

8 Categorieën, 49 INKOOPAFSPRAKEN