Whooz

Als segmentatie- en doelgroepsspecialist geeft Whooz al meer dan 35 jaar inzicht in de kenmerken, interesses en gedragingen van alle ruim 7,8 miljoen huishoudens in Nederland. In een snel veranderende wereld geloven ze dat continu klantinzicht het kompas is dat de weg wijst naar het beste resultaat. Hoe meer je van je doelgroep weet, hoe beter je haar kunt vinden, boeien, activeren en binden. Door jouw donateursdata en -kennis met hun Whize data te verrijken kun je gericht potentiële donateurs werven en bijvoorbeeld look-a-likes van je huidige donateurs benaderen. Op deze manier kun je je marketingeffectiviteit doeltreffender maken.

WAT KUN JE MET WHIZE DATA?

 1. Inzicht in je huidige donateurs
  Via het online platform van Whooz kun je jouw donateurs op basis van hun postcode (eventueel met huisnummer) analyseren op de 59 Whize subsegmenten (zoals Stadse Cultuurgenieters en Exclusieve Senioren, zie ook ‘Whize-segmenten en subsegmenten’ onder DOCUMENTEN). Je ontdekt dan welke (sub)segmenten het meest voorkomen in jouw achterban van donateurs. Je kunt ook een selectie van je donateurbestand gebruiken (bijvoorbeeld op basis van een hoog geefgedrag). Daarnaast kun je je database verrijken met Whize (sub)segmenten. Vervolgens kun je deze kennis gebruiken om je communicatie af te stemmen op de segmenten.
   
 2. Het efficiënt en effectief kunnen benaderen van nieuwe donateurs
  Je kiest hoeveel adressen je binnen een (sub)segment wilt aankopen. Je kunt in een segment filteren, bijvoorbeeld op provincie. Zo kun je doelgericht post sturen naar nieuwe potentiële donateurs (‘aan de bewoners van’) of de werving huis-aan-huis richten op de gewenste (nieuwe) doelgroep.

Whooz stelt het ‘Whooz basis bestand residentiele adressen’ gratis beschikbaar. Je kunt dit bestand gebruiken om de contacten in je database op basis van de combinatie ‘postcode + huisnummer + toevoeging’ direct te converteren naar een eenduidig geschreven adres. Hiermee voorkom je fouten in verzendingen van poststukken waardoor retourstromen worden beperkt. Je kunt het adressenbestand bestellen via deze link. Daar kun je je ook opgeven voor de updateservice. Je ontvangt dan elk kwartaal een e-mail wanneer de update beschikbaar is.

LEDENVOORDEEL
Leden krijgen korting op de reguliere tarieven. Bekijk het ledenvoordeel hieronder (achter de inlog).

Alleen leden Login om meer te lezen.

Stel een vraag

Jojanneke Brinkman

relatiemanager inkoop
06 - 31 93 21 16
Email
Documenten
 • Alleen leden Whooz tarieven leden Goede Doelen Nederland
 • Alleen leden Whize-segmenten en subsegmenten
 • Alleen leden Instructies inloggen op platform
 • Alleen leden Whize data brochure
Externe links

Contactpersoon Whooz

Jan Louwris

Contactpersoon Whooz
085 - 029 03 00
Email
Leveranciers
9 Categorieën, 49 INKOOPAFSPRAKEN
Gerelateerde Ledenberichten

Whooz geeft adressenbestand consumenten...

Op de Vakdag Fondsenwerving heeft Whooz, hoofds

Scherpe profielanalyse maakt communicatie...

Via het online platform van Whooz kun je jouw d

Nieuwe inkoopsamenwerking: Whooz,...

Wij zijn een inkoopsamenwerking aangegaan met W