Webinars

WEBINAR EEN VUIST VOOR IMPACT - 5 VRAGEN OM JE IMPACTMANAGEMENT TE BEOORDELEN, 12 november 2020
Maak je waar wat je belooft? Dat is meer dan doen wat je belooft. Het gaat niet om het uitvoeren van plannen, maar om verantwoordelijkheid nemen voor het uiteindelijke effect van wat je doet. De manier waarop je dat doet noemen we impactmanagement. Het CBF, toezichthouder goede doelen, heeft samen met het Impact Centre Erasmus en PwC de belangrijkste uitdagingen in kaart gebracht. In de nieuwe en tweede CBF-sectorreflectie over impact wordt duidelijk waar goededoelenorganisaties voor staan als het gaat om hun impactmanagement.
 
Gerjob Lootens (CBF) brengt deze uitdagingen terug tot vijf simpele vragen. In dit derde webinar over impact ging hij samen met Karen Maas (academisch directeur Impact Centre Erasmus) dieper in op twee van deze vragen: ‘Hoe weet ik dat wat ik doe ook werkt?’ en ‘Wat is het effect dat ik zie?’ Alle vijf de vragen zijn uitgewerkt in het boekje ‘Een vuist voor impact – 5 vragen om je impactmanagement te beoordelen.’ Daarin geeft onder andere het Impact Centre Erasmus handige tips en adviezen, met verwijzingen naar meer verdieping.
 
Als je inlogt op het ledennet, kan je het webinar terugkijken.
 

WEBINAR IMPACT CHALLENGE AWARD, 24 SEPTEMBER 2020
Alle goede doelen zijn welkom om mee te dingen naar de award. De enige voorwaarde is dat je iets geleerd hebt over het vergroten van je impact en dat je dit kunt vertalen naar een concreet advies voor collega organisaties. Ben je nieuwsgierig naar deze award en overweeg je mee te doen? Op 24 september hebben we een webinar speciaal over de Impact Challenge Award gegeven. De winnaar van 2019 Liliane Fonds met het Breaking down Barriers project, nam ons mee met hun ervaringen en wat deze award heeft betekend voor hen. Niek Bakker van MDF vertelde wat een case sterk maakt voor deze award. Hij heeft vorig jaar 2 organisaties begeleid bij de voorbereiding op de prijs en goed zicht gehad op de cases. Tenslotte beantwoordde Susanne Eskens alle vragen over de award en de weg er naartoe. Kijk hieronder het webinar terug.

WEBINAR AFTRAP IMPACT CHALLENGE, 2 juli 2020
Goede Doelen Nederland en CBF gaven met een gezamenlijke webinar de aftrap voor de Impact Challenge 2020. Het jaarlijkse Impact Event kon dit voorjaar helaas niet doorgaan.

De coronacrisis laat zien dat goede doelen relevanter zijn dan ooit. De vraag hoe je nog impactgerichter kunt werken is daarmee ook relevanter dan ooit. De Impact Challenge is een sectorbreed initiatief om de maatschappelijke impact van de goededoelensector te vergroten en meer zichtbaar te maken. De Impact Challenge daagt goede doelen uit om ervaringen met elkaar te delen, van elkaar te leren en elkaar te inspireren.

Sprekers webinar:

  • Hilda Alberda (Simavi) vertelt hoe zij de pandemie juist gebruiken om op een verfrissende manier impact te maken.
  • Gerjob Lootens (CBF) en Carly Relou (Impact Centre Erasmus) geven een sneak peak van een onderzoek hoe systematisch goede doelen aan hun impact werken. Doen ze dat nu beter dan in 2017, toen de eerste Impact Challenge plaatsvond?
  • Silvia Oostwegel (MAEX) vertelt kort over de Social Handprint: dé laagdrempelige tool om de impact van jouw initiatief inzichtelijk te maken in termen die voor iedereen herkenbaar zijn, waarover op 3 september een apart webinar zal plaatsvinden.

Als je inlogt op het ledennet, kan je het webinar terugkijken.

 

Alleen leden Login om meer te lezen.

Stel een vraag

Jurriaan Venema

beleidsmedewerker
06 - 34 27 91 88
Email
Gerelateerde Ledenberichten

Boekje ‘Een vuist voor Impact’ ook digitaal...

Maak je waar wat je belooft? Dat is meer dan do