Impact Challenge Award

De Impact Challenge Award is een nieuwe prijs voor goede doelen die een bijzondere ontwikkeling hebben doorgemaakt rondom impactgericht werken en hun kennis en ervaringen daarover willen delen met anderen.

MEEDOEN
De Impact Challenge Award is open voor alle Nederlandse goededoelenorganisaties die het belang van impactgericht werken onderschrijven. De inschrijving voor de Impact Challenge Award is inmiddels gesloten. De vijf beste inzendingen voor de allereerste Impact Challenge Award zijn geselecteerd door het Impact Center Erasmus. Zij krijgen een coachingstraject aangeboden om hun case verder uit te werken voor een definitieve inzending. De inzendingen laten zien dat er op uiteenlopende manieren gewerkt wordt aan het realiseren van zoveel mogelijk maatschappelijke impact door goededoelenorganisaties. Tijdens het Impact Event op 29 maart 2019 presenteert deze top 5 haar case aan het publiek. Het publiek kiest samen met een vakjury de winnaar.

De vijf organisaties zijn:

  • Het Liliane Fonds presenteert het ‘Breaking down Barriers’ project, een leertraject in de Afrikaanse landen Zambia, Sierra Leone en Kameroen, gericht op het identificeren van de succesfactoren van advocacy ten behoeve van kinderen met een beperking.
  • Het Longfonds deelt hun ervaringen met de ‘Maatschappelijk impactmeting Longpunten’, waarbij de maatschappelijke impact die de Longpunten creëren in kaart gebracht zijn.
  • De Max Foundation diende het ‘Max Payment-by-results’ (MaxPBR) programma in: een real-time, data gedreven monitoring programma & financieel systeem. MaxPBR ondersteunt het Max Healthy Village programma waarin met geïntegreerde WASH-Nutrition interventies gericht op jonge kinderen in Bangladesh.
  • De Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind deelt haar ervaringen met het ‘Samen naar School’ project, waar betrokken pioniers (voornamelijk ouders van kinderen met een beperking) binnen een reguliere basisschool in hun omgeving een speciaal lokaal inrichtte, waar kinderen met een handicap zorg en - waar mogelijk - onderwijs kunnen ontvangen.
  • Simavi presenteert het ‘Ritu project’ in Bangladesh: het eerste project binnen Simavi waarmee ze de uitdaging zijn aangegaan om volledig impact gericht te werken. Het doel van het Ritu project is verbeterde hygiëne, gezondheid en welzijn rond menstruatie voor meisjes tussen de 10 en 13 jaar oud in Netrakona district, Bangladesh.

PRIJS
De winnaar van de Impact Challenge Award 2019 ontvangt een bijzondere Impactprijs op Maat. Je krijgt namelijk de kans om met ondersteuning van experts van ABN AMRO een eigen strategisch vraagstuk op het gebied van impact aan te pakken. Samen met een kennisteam van ABN AMRO bekijk je welke ondersteuning je nodig hebt om aan de oplossing van dit vraagstuk te werken. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een intern consultancy traject, coaching op specifieke issues, en/of het volgen van een opleiding. Bij de Prijs op Maat zijn experts van het Dialogues House, het Innovatiecentrum, het Opleidingscentrum en Duurzaam bankieren van ABN AMRO betrokken.

Stel een vraag

Anjelène van Vliet

beleidsmedewerker
06- 52 34 50 47
Email
Externe links
Gerelateerd Nieuws

Finalisten Impact Challenge Award bekend

Tijdens het Impact Event op 29 maart wordt de e

Nieuws over de Impact Challenge

Meedoen aan de Impact Challenge kan op drie man

Gerelateerde Ledenberichten

Schrijf je nu in voor het Impact Event 29...

Op vrijdag 29 maart 2019 vindt het tweede Impac

Doe mee aan de nulmeting Impact Challenge:...

De Impact Challenge is een gezamenlijk initiati