Impact Award

WINNAAR IMPACT CHALLENGE AWARD 2020
Dit jaar werd voor de tweede keer de Impact Challenge Award uitgereikt voor de meest inspirerende leerervaring op het gebied van impactgericht werken. De organisatie wint die het beste in staat is om geleerde lessen te vertalen naar een concreet en inspirerend advies voor collega organisaties. Samen met de vakjury koos het publiek tijdens het Impact Event de winnaar (de jury bepaalt 65% en de publieksscore 35% van het eindcijfer). De winnaar van de Impact Challenge Award 2020 is The Hunger Project. Zij hebben de grootste ontwikkeling laten zien in hun project. Zij krijgen als winnaar van de Impact Challenge Award de beschikking over een Persoonlijk Impact Team met experts van ABN AMRO.

FINALISTEN 2020 zijn:

  • Amref Flying Doctors deelt haar reis richting een werkwijze waarin ze op programmatisch niveau zijn gaan werken met een Theory of Change (ToC) om zo nog effectievere programma’s in Afrika te kunnen realiseren.
  • De Hartstichting geeft inzicht in hoe zij een aantal jaren geleden door het formuleren van een centrale en meetbare impactdoelstelling doelgerichter zijn gaan werken. Daardoor kunnen zij op een breed speelveld met beperkte middelen continu werken aan creativiteit en innovatie.
  • De Leprastichting laat zien hoe ze door het intensiveren van bestaande partnerschappen en het actief betrekken van nieuwe partners, actief zijn gaan bijdragen aan de preventie van leprabesmettingen. Zo realiseren ze duurzame impact.
  • The Hunger Project deelt resultaten van een impactevaluatie die zij in 2019/2020 liet uitvoeren op twee afgeronde programma’s in Ghana en Malawi. De organisatie geeft inzicht in hoe de resultaten van die evaluatie bijdragen aan een herijking van de Afrikastrategie.
  • Trees for All laat zien hoe ze een geïntegreerde aanpak hebben ontwikkeld op verschillende niveaus in de organisatie om zo haar impact beter in kaart kunnen te brengen en hierover te communiceren.

--------------------------------------------------

WINNAAR IMPACT CHALLENGE AWARD 2019
De allereerste winnaar van de Impact Award 2019 is het ‘Breaking down Barriers’ project van het Liliane Fonds. Zij hebben de grootste ontwikkeling laten zien in hun project en deze kennis en ervaring ook het beste gedeeld. Het Liliane Fonds ontvangt een bijzondere Impactprijs op maat: ondersteuning van een kennisteam van ABN AMRO om met een eigen strategisch vraagstuk op het gebied van impact aan de slag te gaan. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een intern consultancy traject, coaching op specifieke issues, en/of het volgen van een opleiding. Bij de Prijs op Maat zijn experts van het Dialogues House, het Innovatiecentrum, het Opleidingscentrum en Duurzaam bankieren van ABN AMRO betrokken.

beeld: Jostijn Ligtvoet 

FINALISTEN 2019
Het Impact Center Erasmus selecteerde de vijf beste inzendingen voor de Impact Award 2019. De organisaties laten zien dat er op uiteenlopende manieren gewerkt wordt aan het realiseren van zoveel mogelijk maatschappelijke impact door goededoelenorganisatie. De vijf genomineerden van 2019 zijn:

  • Het Liliane Fonds presenteert het ‘Breaking down Barriers’ project, een leertraject in de Afrikaanse landen Zambia, Sierra Leone en Kameroen, gericht op het identificeren van de succesfactoren van advocacy ten behoeve van kinderen met een beperking.
  • Het Longfonds deelt hun ervaringen met de ‘Maatschappelijk impactmeting Longpunten’, waarbij de maatschappelijke impact die de Longpunten creëren in kaart gebracht zijn.
  • De Max Foundation diende het ‘Max Payment-by-results’ (MaxPBR) programma in: een real-time, data gedreven monitoring programma & financieel systeem. MaxPBR ondersteunt het Max Healthy Village programma waarin met geïntegreerde WASH-Nutrition interventies gericht op jonge kinderen in Bangladesh.
  • De Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind deelt haar ervaringen met het ‘Samen naar School’ project, waar betrokken pioniers (voornamelijk ouders van kinderen met een beperking) binnen een reguliere basisschool in hun omgeving een speciaal lokaal inrichtte, waar kinderen met een handicap zorg en - waar mogelijk - onderwijs kunnen ontvangen.
  • Simavi presenteert het ‘Ritu project’ in Bangladesh: het eerste project binnen Simavi waarmee ze de uitdaging zijn aangegaan om volledig impact gericht te werken. Het doel van het Ritu project is verbeterde hygiëne, gezondheid en welzijn rond menstruatie voor meisjes tussen de 10 en 13 jaar oud in Netrakona district, Bangladesh.

Stel een vraag

Krista Jansen

hoofd beleid
020 - 422 99 77
Email
Bekijk ook
Externe links
Bijeenkomsten Archief
Gerelateerd Nieuws

Impressie Impact Challenge Event 2020

In november vond het Impact Challenge Event 202

Terugblik Impact Event 2020

Vrijdag 27 november vond het Impact Event 2020

The Hunger Project wint Impact Challenge...

Tijdens het online Impact Challenge Event op vr

Gerelateerde Ledenberichten

Schrijf je nu in voor het Impact Event 29...

Op vrijdag 29 maart 2019 vindt het tweede Impac

Doe mee aan de nulmeting Impact Challenge:...

De Impact Challenge is een gezamenlijk initiati