Impact Award

Tijdens het Impact Event van 19 november is voor de derde keer de Impact Challenge Award uitgereikt. De Impact Challenge Award is een prijs voor goede doelen die een bijzondere ontwikkeling hebben doorgemaakt rondom impactgericht werken en hun kennis en ervaringen daarover willen delen met anderen. We hadden dit jaar voor het eerst twee edities van de Impact Challenge Award. Eén voor grote organisaties en een voor kleinere organisaties. Uit alle inschrijvingen waren zes organisaties geselecteerd. Tijdens het Impact Event pitchten zij hun inspirerende verhaal over hoe zij de impact centraal zetten in hun werk. De finalisten zijn Niketan, Stichting Blijdschap Voor De Dieren, Wakibi, FIER, Longfonds en Simavi. Samen met de vakjury koos het publiek ter plekke de winnaars: Niketan en Simavi.

Niketan
Niketan helpt kinderen met een handicap in Bangladesh om ze een gelijkwaardige plek in de samenleving te geven. Door de coronapandemie veranderde hun werkwijze. Niketan besloot niet alleen de kinderen te helpen, maar ook financiële ondersteuning te geven aan de gezinnen. Het geld bleek goed te worden besteed. Deze ervaring leerde Niketan te vertrouwen op de keuzes van de mensen die zij helpen.

Niketan krijgt als winnaar van de categorie tot € 500.000 per jaar een persoonlijke wetenschapper. MA. Robin Aarts van de Maastricht University trekt een half jaar met de organisatie op. Zij gaat helpen om de volgende stap te zetten in impactmanagement.  Blijdschap voor de Dieren en Wakibi winnen een e‑learning van Avance Impact. De e‑learning bevat video’s en lessen met concrete opdrachten en live-sessies. Deelnemers worden zo opgeleid tot impactexperts. 

Simavi
Simavi presenteerde hun Ritu-programma in Bangladesh. Het doel van dit programma is het verbeteren van de menstruele gezondheid & hygiëne en welzijn van schoolmeisjes tijdens hun menstruatie door ze de juiste informatie te geven, toegang tot geschikte wc’s en biologisch afbreekbaar maandverband. Het project leek te werken: meisjes konden ook tijdens hun menstruatie naar school en kregen zo meer zelfvertrouwen. Een jaar later bleek dat het programma niet duurzaam succesvol was. Een les die Simavi deelde: blijf je resultaten voortdurend meten. En deel je resultaten ook als ze minder positief zijn.

Simavi krijgt als winnaar van de categorie vanaf € 500.000 per jaar een persoonlijke impact-team met experts van ABNAMRO. Dit impact-team wordt in overleg met de organisatie op maat samengesteld. MDF en Sinzer stellen een dag consult beschikbaar voor Fier en het Longfonds om de impact van deze organisaties nog verder te vergroten.

Jury
De voorselectie van de zes finalisten werd gedaan door Paul Smeets ( Professor of Philanthropy and Sustainable Finance at Maastricht University) en MA. Robin Aarts (Maastricht University). De winnaars werden gekozen door de vakjury, bestaande uit dr. Sara Kinsbergen dr. Sara Kinsbergen (docent Culturele antropologie en Ontwikkelingsstudies Radboud Universiteit), Tjeerd Krumpelman (ABN AMRO, Global head of advisory, reporting & engagement) en Marleen Janssen Groesbeek (Lector Sustainable Finance & Accounting Avans Hogeschool) en de stemmen van het publiek. Het juryoordeel bepaalde 65% en de publieksscore 35% van het eindcijfer.

Gerelateerd Nieuws

Niketan en Simavi winnen Impact Challenge...

Tijdens het online Impact Event op vrijdag 19 n

Doe mee met de Impact Challenge Award!

Ook dit jaar wordt er een Impact Challenge Awar

Impressie Impact Challenge Event 2020

In november vond het Impact Challenge Event 202

Gerelateerde Ledenberichten

19 november: Impact Event 2021 - Schrijf je...

Op vrijdag 19 november vindt voor de vierde kee

Doe mee met de Impact Challenge!

Al jaren wordt veel gemeten en geëvalueerd door

Schrijf je nu in voor het Impact Event 29...

Op vrijdag 29 maart 2019 vindt het tweede Impac