Innovatie in betalingsverkeer

De wereld van betalingsverkeer is enorm in ontwikkeling. De invoering van SEPA had ingrijpende gevolgen voor de inrichting van de betaalprocessen en bijbehorende administratie van goede doelen. Nu we verder zijn in die ontwikkeling doen er zich interessante nieuwe kansen voor. Maar om daarvan te profiteren moeten we anders gaan denken. De behoeften van donateurs veranderen sterk en technologische ontwikkelingen zorgen voor disruptieve vernieuwingen.  

Jaco Booster van Enigma, verbonden aan onze Helpdesk, schreef er een interessant artikel over in het Vakblad Fondsenwerving. Zie ook onderstaand plaatje:

roadmap innovatie in betalingsverkeer

Ontwikkelingen die wij op de voet volgen zijn o.a:

  • BankID
  • PSD2
  • Beacons
  • Doorontwikkeling iDeal

Wij werken daarbij samen met o.a. de Betaalvereniging, Enigma en ABN AMRO.

SAMEN LEREN DOOR MIDDEL VAN COCREATIE
Het monitoren en duiden van ontwikkelingen is één ding. Er daadwerkelijk iets mee kunnen doen is een ander ding. Samen met een Enigma, ABN AMRO en diverse goede doelen zijn wij een cocreatie traject gestart met als doel om de relevante ontwikkelingen dichter bij huis te halen. Door samen te experimenteren, kunnen we samen leren. Bovendien worden kosten en risico's gedeeld waardoor de drempel om te innoveren wordt beperkt. Meer informatie volgt binnenkort.