Academie I Innovatie

Met het programma Verkenning van de Toekomst willen we samen met leden, samenwerkingspartners en experts de nieuwe mogelijkheden die deze digitale transformatie met zich meebrengt, verkennen. Het programma biedt inzicht in de technologische ontwikkeling, geeft grip op de technologische ontwikkeling en een visie op de technologische ontwikkeling en de invloed die dit heeft op het werk en de positie van goede doelen. 

In 2019 zijn we gestart met het geven inzicht en visie op de ontwikkeling en toepassing van Kunstmatige Intelligentie (KI). We zijn daarvoor een samenwerking aangegaan met ABN Amro en de Universiteit van Amsterdam. In 2021 staat, naast KI, ook Big Data centraal. Inmiddels is een webinar gegeven over data driven fondsenwerving voor kleinere goede doelen en is een UvA student gestart met het schrijven van een introductie van Big Data voor de goededoelensector.

Voor het programma Verkenning van de Toekomst hebben we een e-zine gemaakt. De eerste editie gaat over KI. Hierin vind je bijvoorbeeld een introductie tot AI voor de goededoelensector (rapport) speciaal geschreven voor medewerkers bij goede doelen maar ook best practices, advies, interessante literatuur, handige links en nieuwe initiatieven om aan de slag te gaan met AI. De tweede editie zal over Big Data gaan en in het najaar uitkomen.

Zie onder BEKIJK OOK:

  • in de agenda ons actuele kennisaanbod rondom het thema innovatie.
  • in het archief vind je de bijeenkomsten mèt de bijbehoren documenten zoals verslagen, presentaties en video's.
  • E-zine Verkenning van de Toekomst

Stel een vraag

Petra Constandse

senior communicatieadviseur
020 - 422 99 77
Email
Bekijk ook
Externe links
Gerelateerde Ledenberichten

Aan de slag met kunstmatige intelligentie:...

Op 31 maart organiseerde Goede Doelen Nederland

Terugkijken kennissessie Data-analyse van...

Online kennissessie Data-analyse van geefge