Workshop 3 Fondsenwerving Zakelijke Markt: Hoe haal ik meer uit mijn fondsenwervende gesprek?

Datum: 7 September 2022
Tijd: 9:30 - 16:30 uur

Goede Doelen Nederland biedt in samenwerking met De Rake Zaak drie speciaal ontwikkelde workshops ‘Fondsenwerving Zakelijke Markt’ aan:

1. Hoe kom ik aan tafel bij bedrijven? (acquisitie/werving) op 21 september of 22 november
2. Hoe bouw ik een impactvolle samenwerking op met bedrijven en blíjf ik aan tafel? (partnerschapsmanagement) op 12 oktober of 13 december
3. Hoe haal ik meer uit mijn fondsenwervende gesprek? (salestechnieken) op 7 september of 8 november

Alle workshops zijn zeer interactief. Er wordt gewerkt op basis van de werkelijke ervaringen en praktijk van de deelnemers. Reflecteren en oefenen gebeurt in kleine groepen met eigen cases op de leerstof. Er is tijdens de workshop ook voldoende gelegenheid om ervaringen en cases (vertrouwelijk) met elkaar te delen.

De workshops zijn complementair aan elkaar. Voor een optimale leerervaring is het handig om alle workshops (startend met ‘Hoe kom ik aan tafel’) te volgen, maar ze kunnen ook los van elkaar gevolgd worden.De reacties op de workshops van de Rake Zaak zijn zeer positief. Zo schreef Jori Paschold van Jantje Beton over de eerste twee workshops: ‘’Het waren twee hele complete workshops met genoeg diepgang, ruimte voor interactie en een perfecte mix tussen kennisoverdracht en oefeningen. Daarnaast faciliteert Suzanne geweldig. Discussies worden goed begeleid, er is voldoende ruimte om je visie te delen en de sfeer nodigt uit om actief deel te nemen. Echt een aanrader!’’ 

VOOR WIE?
Voor beginnende en ervaren fondsenwervers, business developers, accountmanagers en project/teammanagers die op zoek zijn naar theorie, praktische handvatten en voorbeelden uit de praktijk. 

WORKSHOP 3: Hoe haal ik meer uit mijn fondsenwervende gesprek?
De derde workshop (‘Hoe haal ik meer uit mijn fondsenwervende gesprek’) is voor iedere fondsenwerver in iedere fase van de fondsenwerving bruikbaar. Deze workshop gaat over hoe jij jouw fondsenwervingscompetenties kan optimaliseren tijdens een gesprek. Aan de hand van rollenspellen, pas je de geleerde salestechnieken toe, zodat je direct ervaart hoe je meer resultaat uit deze gesprekken kunt halen. 

De workshop belicht de volgende aspecten:

  • Elevator pitch
  • Het klantgesprek: aan de hand van rollenspellen oefen je met verschillende salestechnieken en geef je structuur, inhoud en verdieping aan een fondsenwervend gesprek 
  • Klant in beeld: wat beweegt een klant, hoe gedraagt hij zich en hoe kun je daar effectief mee omgaan
  • Kennis- en ervaringsuitwisseling over hot topics

Meer informatie over het programma en aanmelden voor workshop 1 en 2:

1. Hoe kom ik aan tafel bij bedrijven? (acquisitie/werving) 
2. Hoe bouw ik een impactvolle samenwerking op met bedrijven en blíjf ik aan tafel? (partnerschapsmanagement) 

Op deze pagina onder ‘DOCUMENTEN’ vind je het volledige programma van de drie workshops in één document.

KOSTEN
Deelnemersprijs voor leden van Goede Doelen Nederland is € 300,- per workshop, inclusief lunch. 

AANMELDEN
Je kunt je via dit formulier aanmelden voor workshop 3. (Voor workshop 1 en 2 moet je je eventueel apart aanmelden.)
De workshop gaat door wanneer minimaal 8 personen deelnemen. Er kunnen maximaal 10 deelnemers per workshop meedoen. 

PRAKTISCHE INFORMATIE
De workshop vindt plaats op het kantoor van Goede Doelen Nederland, James Wattstraat 100 in Amsterdam. De workshop is van 09.30 tot 16.30 uur. Er is één uur lunchpauze. Als je vragen hebt, kun je contact opnemen met Nicole Mooij via mooij@goededoelennederland.nl.

ANNULERINGSVOORWAARDEN
Let op: bij annulering vanaf twee weken vóór de workshop ben je 50% van de kosten verschuldigd en bij annulering vanaf één week vóór de workshop ben je 100% van de kosten verschuldigd. Je kunt je wel laten vervangen door een collega. Bij aanmelding ga je automatisch akkoord met deze annuleringsvoorwaarden. Goede Doelen Nederland behoud zich het recht voor de workshop te annuleren bij onvoldoende aanmeldingen.

Over Suzanne van Esser, oprichter van de Rake Zaak
Na 15 jaar vernieuwende, zakelijke partnerschappen te hebben afgesloten bij o.a. Amref Flying Doctors en het Nederlandse Rode Kruis, is Suzanne in februari 2018 gestart met haar eigen onderneming ‘de Rake Zaak’. In interim- en adviesfuncties heeft ze voor organisaties als Dance4Life, Save the Children, The Ocean Cleanup en Het Nationale Theater verschillende fondsenwervende opdrachten uitgevoerd. Tijdens deze opdrachten haalt ze veel inspiratie uit de samenwerking met de teams die – hoe verschillend ook – vergelijkbare uitdagingen hebben. De workshops zijn dan ook gebaseerd op successen, mislukkingen en uitdagingen die zij in zo’n 20 jaar ervaring in de sector heeft opgedaan. Suzanne werkt graag aan het opzetten van duurzame samenwerkingen, met impact voor zowel jouw organisatie als voor de private partners.

Stel een vraag

Nicole Mooij

beleidsmedewerker
020 - 422 99 77
Email
Documenten