Webinar: ‘Samenwerken met organisaties en bedrijven: hoe pak je dat goed aan?’

tijd: 10:00 - 11:00

Op 17 september nemen Jorrit Hoekstra, associate van Alliantiepartners, en Wilma Roozenboom, directeur van Refugee Talent HUB, je tijdens een webinar mee in de manier waarop je met hoofd en hart werkt aan succesvolle samenwerkingen. Dit webinar is gericht op grote en kleine goede doelen die meer willen weten over effectief samenwerken met andere organisaties.

Goede doelen werken niet alleen. Daarvoor moeten zij een beroep doen op anderen: op donateurs, op sponsoren, fondsen en ook andere organisaties. Samenwerken wordt steeds belangrijker om het gestelde doel te bereiken. Je kunt niet alles zelf, je hebt anderen daarbij nodig. Maar samenwerken met een andere organisatie of bedrijf is helemaal niet makkelijk. Er kan van alles misgaan: onzorgvuldige afspraken, verkeerde verwachtingen en onverwachte gebeurtenissen leiden vaak tot frustratie en onbegrip. Onderzoek wijst uit dat slechts 50% van deze samenwerkingsverbanden succesvol is. Samenwerken mag dan vanzelfsprekend zijn; dat het succesvol wordt is dat (nog) niet.

Hoe kun je als goed doel de juiste stappen zetten in het aangaan van samenwerking met andere organisaties en bedrijven?

Over de sprekers
Jorrit is als associate verbonden aan AlliantiePartners, een bedrijf dat organisaties begeleidt bij het professionaliseren van samenwerking tussen organisaties. Hij heeft veel samen met en voor goede doelen gewerkt. Sinds kort schrijft hij columns voor filantropisch platform De Dikke Blauwe als alliantie expert en in maart organiseerde hij samen met Goede Doelen Nederland een middag over samenwerking tussen goede doelen.

Wilma is momenteel directeur van de Refugee Talent Hub waar zij de brug slaat tussen werkgevers en vluchtelingen. De Refugee Talent Hub is een werkgeversinitiatief dat veel samenwerkt met maatschappelijke organisaties. Wilma schreef het boek “Een bedrijf is geen goed doel” over hoe bedrijven en maatschappelijke organisaties succesvol kunnen samenwerken. 

Het webinar is op 17 september van 10 tot 11 uur. Meld je kosteloos aan via deze link!

Stel een vraag

Anjelène van Vliet

beleidsmedewerker
06- 52 34 50 47
Email
Documenten