Platformbijeenkomst Vrijwilligersmanagement

| Amnesty International, Amsterdam | toegankelijk voor leden

Op 24 januari 2019 organiseren wij een platformbijeenkomst vrijwilligersmanagement met drie workshops voor vrijwilligersmanagers. Deze workshops hebben ieder een onderwerp dat valt binnen het overkoepelende thema ‘communicatie’. De keus is aan jou welke workshop je gaat volgen.

De drie workshops zijn:

  1. Een workshop communiceren met vrijwilligers, door Lisette van Garder van Dierenbescherming Nederland. De centrale vraag tijdens deze workshop is: hoe communiceer je met je vrijwilligers? Lisette denkt met ons na over de middelen die je daarbij kunt inzetten en hoe je daarbij onderscheid maakt per doelgroep. Ook de vraag welke informatie je deelt met je vrijwilligers komt aan bod
  2. Een workshop over filmen met je mobiel voor je communicatie met vrijwilligers, door Rick Hunink en Peter Veenendaal. Hoe kan je gemakkelijk en snel een vlog of video maken, bijvoorbeeld om een evenement of activiteit te delen. Na een korte uitleg van de basistheorie ga je onder begeleiding aan de slag met het filmen en monteren van je video. We raden je aan om vooraf de app Adobe Clip (iOS en Android) of Apple Clips (iOS) te installeren (gratis, voor Adobe Clip is een gratis account nodig). Telefoons met een ander besturingssysteem zoals Windows of een Fairphone zijn niet geschikt. Neem ook de oplader van je smartphone mee en zorg dat je minimaal 5GB geheugen vrij hebt.
  3. Een workshop over online werven, door Daniël Verhagen van marketingbureau Happy Leads dat gespecialiseerd is in leadgeneratie. Na een presentatie over vrijwilligerswerving 2.0 met voorbeelden van wervingscampagnes, volgt een interactief gedeelte waarbij de focus ligt op het proactief aantrekken en targetten van geschikte vrijwilligers. Dit helpt je om de opgedane kennis te vertalen naar de behoeften van jouw eigen organisatie. Op deze manier ga je geïnspireerd naar huis met concrete ideeën die je zelf in de praktijk kunt brengen.

Datum
24 januari 2019

Locatie
Amnesty International, Amsterdam 

Programma
14.00 – 14.30 uur: inloop  
14.30 - 16.00 uur: workshops
16.00 – 17.00 uur: terugkoppeling workshops
17.00 - 17.30 uur: borrel

Alleen leden Login om meer te lezen.

Stel een vraag

Paulien Trapman

relatiebeheerder leden
020 - 422 99 77
Email
Documenten
Bekijk ook