Online Kennissessie Digitale Transformatie

Datum: 31 March 2021
Tijd: 15:00 - 16:00 uur

De samenleving verandert snel door de digitale transformatie. Dit heeft grote invloed op het werk en de positie van goede doelen. Met het programma Verkenning van de Toekomst willen we samen met leden, samenwerkingspartners en experts de nieuwe mogelijkheden die deze digitale transformatie met zich meebrengt, verkennen. We richten ons met dit programma met name op wat dit betekent voor de manier waarop goede doelen mensen aan zich kunnen binden en bij hun werk kunnen betrekken. Goede Doelen Nederland is daarvoor een samenwerking aangegaan met ABN Amro en de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica van de Universiteit van Amsterdam.

Op 31 maart van 15.00 – 16.00 uur organiseerde Goede Doelen Nederland een online kennissessie over de toepassing van kunstmatige intelligentie (KI) en hoe je voor de inzet hiervan gebruik kan maken van onze samenwerking met ABN AMRO en de UvA.

Voor Stichting voordekunst heeft bachelor studente Maura van der Linden van de UvA KI-onderzoek gedaan naar de succesfactoren van crowdfunding platforms. Haar onderzoek is afgerond en we delen graag de resultaten. Welke factoren zorgen er nu voor dat een crowdfunding campagne een succes wordt? Welke leerpunten heeft het opgeleverd en wat is de praktische toepasbaarheid van het onderzoek voor Stichting voordekunst? Maura van der Linden en Contentmarketeer Michelle van Doorn van Stichting voordekunst vertellen over de uitkomsten en de samenwerking.

Dr. Sander van Splunter, program director van het bachelor programma van de Faculteit Informatica van de UvA, neemt ons mee in de wereld van KI en Big data en vertelt over de mogelijkheden voor goede doelen. De UvA gaat graag de samenwerking aan met goede doelen middels afstudeerprojecten om zo onderzoek naar en gebruik van KI en Big data aan te jagen. Vervolgens vertelt Relatiemanager Instituten & Charitas bij ABN AMRO Bart van Kreel over hun Innovation Centre toe en hoe goede doelen dit centrum kunnen inzetten voor thema’s als data-analyse, blockchain en kunstmatige intelligentie.

Leden kunnen hier (ingelogd) de opname van de kennissessie terugkijken: 

Alleen leden Login om meer te lezen.

Stel een vraag

Krista Jansen

hoofd beleid
020 - 422 99 77
Email