Morele oordeelsvorming; wat is dat eigenlijk? Een online belevingssessie

Datum: 2 February 2023
Tijd: 16:00 - 17:00 uur

Wat is morele oordeelsvorming eigenlijk precies? En wat is het verschil met moreel beraad? Het draait hier om integriteitdilemma’s, maar wat zijn dat eigenlijk? En hoe ga je daarmee om, hoe kom je tot een beslissing? Om je integriteitsysteem op orde te hebben, is het van belang om morele oordeelsvorming te organiseren en moreel beraad te houden.

Op donderdag 2 februari 2023 gaat Sacha Spoor, adviseur, onderzoeker en trainer van Nyenrode Business Universiteit, dit alles concreet maken, en je een sneak preview van de training morele oordeelsvorming geven. Ze zorgt dat je weet wat de training inhoudt, wat het doel van morele oordeelsvorming is, en hoe/wanneer je het kunt inzetten in je organisatie. Zo krijg je meer grip op deze manier van omgaan met dilemma’s in je organisatie.

Kim van Leeuwen, HR-adviseur bij Stichting Kinderpostzegels, vertelt vervolgens in een interview over haar ervaring met de training morele oordeelsvorming van Nyenrode. We vragen haar bijvoorbeeld hoe zij de opgedane kennis in de organisatie wil toepassen en wat ze ermee wil bereiken. Een ervaringsdeskundige uit de praktijk dus.

AANMELDEN
Aanmelden doe je via dit aanmeldformulier

 

Stel een vraag

Anjelène van Vliet

beleidsmedewerker
06 - 52 34 50 47
Email